top of page

Pomponger til strikkeputer


Hei igjen kjære venner!

Tenkte det var på tide å vise frem det ferdige resultatet av juleputene. De ble slett ikke så verst! Med disse tre putene, slutter serien med i alt 12 puter som jeg gjorde avtale om å designe til Familiens lesere. Det har vært et kjempemorsomt og lærerikt prosjekt! Hvis du vil se bilder av de andre putene finner du dem her, her, her og her.

Felles for alle putene er den karakteristiske vrangborden og pompongene. Jeg syns det gjør seg godt med pomponger, det gir putene det lille ekstra og er med på binde puteserien sammen.Å lage pomponger er ikke vanskelig! Mange kan det nok fra før, og kjenner godt til den gamle teknikken med å snurre garn rundt to pappsirkler, kanskje klippet ut av en gammel cornflakespakke eller melkekartong. Selv benytter jeg meg av plastmaler som ble kjøpt for noen år siden, i en garnbutikk i Tyrkia. De fungerer supert, du finner lignende i norsk nettbutikk her. Dersom du ikke har laget dusker før, ser du hvordan du går frem på de neste to bildene. Lykke til!


Jeg liker å benytte tykk og butt nål med stort øye, slik at jeg kan tre garnet firedobbelt gjennom nålen. Da går det raskt å tvinne garnet rundt malen. Tett, tett, til man ikke kan se hullet lenger.

Så er det å lete seg frem med saksen til spalten som går mellom de to malene, og klippe over alle trådene. Bind godt fast med dobbel tråd rundt midten av dusken, før malene trekkes av.

Det er mange strikketing som kan pyntes med pomponger, luer, vesker, sjal for å nevne noe. Har du noen gode tips til hvor pomponger kan benyttes som stæsj? Jeg venter i spenning!

POMOMMAKER/DUSKMALER
bottom of page