top of page

Scones er en av mine favoritter


Hender det at du får uventet besøk, eller bare har lyst på noe godt?

Det gjorde jeg i formiddag. Da var det bare å hive seg rundt og bake scones. Det finnes ikke bedre bakeverk enn scones, dersom du har dårlig tid. Fra start til slutt, behøver det ikke ta mer enn en snau halvtime. Disse sconesene har vært redningen mange ganger, og jeg passer alltid på å ha pinjekjerner og rosiner i matskuffen. Tror nesten jeg kan garantere suksess med denne oppskriften. Pleier å stikke ut sconsene med et likør eller farrisglass. Syns det ser ekstra delikat og fristende ut når de ikke er så store. Så kan man heller skeie ut og forsyne seg to eller tre ganger. Oppskriften deler jeg selvfølgelig med dere. Hvor jeg fant den husker jeg ikke, for den har vært med meg i mange år.Scones med rosiner og pinjekjerner

14 scones, ca 30 min å tilberede.


Dette trenger du:

7 ½ dl hvetemel, 1 ts salt, 4 ts bakepulver, 100 g kaldt smør, 3 dl melk el. kulturmelk, ca ½ dl pinjekjerner og ca 1 dl rosiner.


250° i 10-12 minSlik gjør du:

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, bruk gjerne mastprosessor. Smuldre smøret i det tørre. Hell i melken, og arbeid alt raskt sammen. Bland i pinjekjerner og rosiner til sist. Klapp deigen til 1,5 cm tykkelse. Bruk et glass til å stikke ut scones, legges på et stekebrett dekket med bakepapir. Husk på å mele kanten på glasset med jevne mellomrom, det gjør det enklere å stikke ut fine runde scones. Stekes i 10-12 min. midt i ovnen. Serveres nystekte med smør og marmelade.


Hos meg er ikke julen ryddet vekk ennå, det skjer først 13. dag jul. Egentlig syns jeg det er hyggelig med litt rødt interiør i januar. Det gir en lun og varm følelse i vintermørket. Jammen sner det ikke ute også. Kan tenke meg at det er mange som ønsker seg sne og skiføre! Nå skal jeg gå å tenne opp i peisen, så skal jeg drømme meg vekk og ønske jeg var på en fjellhytte.


bottom of page