Frost -en strikket polvott


Det kommer ett nytt sprekt fargealternativ på mine strikkede Frost votter! Gult er farge nummer 1 når det nærmer seg påske. Dermed var det på sin plass at det ble en gul utgave av denne varme strikkevotten. Enten man skal feriere på fjellet, i byen eller ved sjøen, kan det være kaldt og blåse surt. Med mine votter holder man seg garantert varm på hendene. Det geniale med disse vottene, er at det blir strikket inn et for av ullflor, i form av lusemønsteret. En over hundre år gammel strikketeknikk, men i følge damene på Rauma ullvarefabrikk har de ikke sett den benyttet i norsk strikk tidligere.Siden jeg designet dette vottemønsteret i fjor sommer, har jeg holdt diverse workshops og foredrag. I mars skal jeg besøke både Gamle Oslo og Grefsen/ Kjelsås husflidslag. Da vil jeg presentere den gule Frost votten, og på lik linje med de andre 5 fargealternativene, kan det kjøpes materialpakker som inneholder mønster, garn og ull til å strikke et vottepar. Vottene er strikket i PT2 ullgarn fra Rauma, på pinne nr 3,5.I høst var jeg heldig og fikk mange nye strikkepinner fra Knit pro. Jeg strikker ganske mye, derfor liker jeg å variere litt med type strikkepinner jeg bruker. Disse cubics pinnene er firkantede, noe som gir et bedre grep, og jeg blir ikke så trett i hendene når jeg strikker. Dersom du kunne tenke deg slike pinner, kan du handle dem her. Jeg har fått en del henvendelser om jeg selger materialpakker utenom mine workshops og foredrag, og om ikke lenge vil jeg åpne for salg av materialpakker her på hjemmesiden. Mer informasjon kommer så snart "butikken" er oppe og går. Men, inntil det skjer er det bare å ta kontakt. Det er alltid hyggelig å få pakke i posten, og hvis pakken i tillegg inneholder det som måtte trenges for å gå i gang med et håndarbeide er det jo ekstra kjekt.Forrige uke spurte jeg; "Hvorfor strikker dere?" Jeg kjenner meg igjen i mange av svarene. I tillegg til at det gir mulighet til å være kreativ, gir det fred, ro og glede. Jeg vet at et håndarbeide også kan være en god venn under sykdom. Enten det har rammet en selv, eller man er pårørende, er det godt å ha et håndarbeid å holde seg opptatt med. Det snakkes mye om at det burde skrives ut mosjon på blå resept, kanskje det burde finnes noe sånt for strikketøy også? Det er nok viktig å både bevege seg også, og det ene utelukker jo ikke det andre. Som med alt annet her i verden, er det den gylne middelvei som gjelder. Selv setter jeg ekstra pris på å sette meg ned i godstolen med en kopp te og strikketøyet, etter å ha vært avgårde på dansetrening eller vanngymnastikk. Så ukens oppfordring fra meg må bli som følger; "Ta godt vare på deg selv, og invester litt tid og penger i mosjon og et håndarbeid!"