Velkommen til bords!


Linsesuppe er veldig god middagsmat! For meg startet forkjærligheten til denne suppen for noen år siden. I Syd Tyrkia lager de veldig god linsesuppe, og på litt kjølige kvelder smaker den utrolig godt. For det finnes hustrige kvelder der også, hvis man reiser vinterstid. Suppen jeg lager, blir til litt på samme måte som når jeg lager minestrone. Jeg finner frem den største kjelen jeg har, og lager gjerne en stor porsjon. Det tar ikke mye lenger tid, så heller jeg suppe som blir tilovers etter middagen på Norgesglass og har i fryseren. Noen dager er det veldig kjekt å ikke behøve bruke mye tid på kjøkkenet. 

Her kommer en enkel oppskrift på Linsesuppe.

Du trenger: 2 gule løk, 4 gulrøtter, 4 hvitløksfedd, 4 stilker stangselleri, 3 ss olivenolje, 3-4 ss tomatpuré, 1 kg kyllingklubber, 3 l vann, 1/2 l røde linser, 2 pk kyllingfond/ buljong, salt og pepper etter smak og behag. Sitron, bladpersille og pidebrød til å servere til suppen.

Slik gjør du: Finkutt alle grønnsakene og fres det lett i god olivenolje. Ha i tomatpuré og la det frese med i ett minutt. Tilsett kyllingklubbene, vann og kyllingfond/ buljong og la det få et oppkok før linsene kommer i. La suppen småkoke i 30 minutter. Ta ut kjøttet og la det kjølne litt, før det plukkes løst fra bena. Dersom man ønsker en kremet konsistens, kan stavmikser benyttes for å blende suppen.

Ha kyllingkjøttet tilbake i kjelen og smak til med salt og pepper. Serveres med en sitronbåt, et dryss med bladpersille og ferskt pidebrød. I tillegg til å være rik på smak, er dette sunn mat og man spiser seg mett med god samvittighet. Dersom man ønsker en vegetarutgave, dropp kjøttet og benytt grønnsaksfond/ buljong.

Dagens innlegg er gjort på iphonen, da pc'en er på service. Bær over med mine skriveleifer...