Inspirert...


Hvor finner du inspirasjon til nye prosjekter? Jeg har som regel en klar tanke om hva jeg vil designe, og type mønster eller look jeg er ute etter. Men fra jeg får den første ideen, til jeg sitter med strikketøyet i fanget, kan ta alt fra et par timer til flere uker. Årsaken til det kan bero på så mangt, fra å finne riktig garn og farger, til at mønsteret skal fungere strikketeknisk. Hva dette skal bli, er en liten hemmelighet enn så lenge. Mønsteret har strenge geometriske former, og foreløpig er jeg veldig fornøyd med resultatet.


Med en gang jeg så dette gullskimrende garnet fra Rauma, fikk jeg lyst til å lage noe fint ut av det. Denne vinteren føler jeg meg tiltrukket av alt som skinner i gull. Så da var det helt naturlig å ta det med inn i strikketøyet, og det gjør seg veldig godt mot den blåsorte fargen. Garnet heter Puno Alpakka og er kjempemykt og soft, fargene er litt duse, eller uklare om du vil. Jeg strikker på pinne nr. 5, og det er en fryd å ha garnet mellom hendene. Eneste lille ulempen er at det loer, så det er kjekt å et glasshåndkle i fanget under strikkingen.

Ser ut som at oliventreet vårt kommer til å overleve vinteren. Var veldig spent på om det ville tåle overgangen fra kaldt oktobervær til innetemperaturer, men det ser ut til å gå bra. Det har til og med fått små nye skudd, så det lover godt. Nå er det bare snaue to uker til vinterferie og Londontur. Denne uken skal jeg være flink å gjøre siste finpuss på en rekke mønsterbeskrivelser, så er det en kun en uke igjen til alle tiders jentetur. Gleder meg veldig til å være sammen med alle jentene mine, vi skal kose oss masse. Har fått stalltips om kult sted for å drikke afternoon tea. Når det i tillegg viser seg å ligge like i nærheten av hotellet vårt, er det nok "ment to be". Sjekk ut stedet her. Listen over ting vi vil gjøre er lang, så det er godt vi har noen dager å ta av.