Grøt er trendy


Denne vinteren har jeg virkelig fått sansen for kaldgrøt. Velkommen etter sier du kanskje? Det er helt greit det altså, mulig jeg er en late bloomer på området. Uansett vil jeg slå et slag for byggrynsgrøten. Den er nydelig på smaken og et mettende måltid være seg til frokost, lunch , etter trening, eller kanskje til kveldsmat? I går lagde jeg en stor porsjon, og har delt ut til mine to treningsvenninner. Selv om grøten er god i seg selv, så er det toppingen som gjør susen, eller prikken over i-en om du vil. Hva man velger, beror litt på smak og behag, valgmulighetene er mange. Eplemos, ekstra eplebiter og kanel syns jeg er veldig godt. Blåbærsyltetøy og ekstra blåbær er heller ikke å forakte. Ellers er nøtter, gresskarkjerner, granateple og bringebær nydelig til. Den ene venninnen min sverget til banan på grøten, så det skulle hun prøve. Er spent på å

høre hvordan det smakte til.Dersom du vil lage byggrynsgrøt, fins det mange oppskrifter på nettet. Tines oppskrift finner du her. Jeg har ikke kanel eller honning i grøten, for jeg liker å kunne variere hva jeg søter med. Enn videre lager jeg byggrynsgrøt slik jeg lager risengrynsgrøt. Etter at melken har fått et oppkok og jeg har hatt i bygg og havregryn, har jeg lokket på kjelen og setter den et lunt sted til grøten har tyknet. Enkelt og kjekt hvis man har andre ting fore enn å stå å røre i en kjele. Siden grøten spises kald, er det veldig enkelt å ta med seg en posjon på jobb eller skole. Det finnes mange fine bokser som egner seg til det bruket. De siste dagene har jeg sittet og lest korrektur på en mengde strikkeoppskrifter. Da er det kjekt å ha hjemmelaget "Take-away-grøt", hvis sulten skulle melde seg.