What´s for lunch?Salat er en av våre lunchfavoritter! Vi er så heldige å jobbe hjemmefra, både husbonden og jeg. Dermed blir det ofte til at vi spiser lunch sammen på kjøkkenet. Hvis jeg er skikkelig flink, koker jeg et par egg og kanskje litt bulgur eller koskos, mens jeg rydder av frokosten. Da tar det ikke lang tid å blande en salat, når vi noen timer senere skal spise lunch.Gårsdagens spise var nettopp et slikt hyggelig avbrekk midt på dagen. Litt ekstra koselig var det at vi begge to var inne til lunch i går, siden vi har bryllupsdag på selve Valentins day. I hverdagslivet prøver vi å spise sunt og fornuftig, så sparer vi heller de store utskeielsene til helgen. Men å spise sunt betyr absolutt ikke å spise kjedelig. Jeg prøver å legge vekt på mye grønt, hvitt kjøtt eller fisk og grovt brød. Til maten serverer jeg alltid vann. Vi er privilegerte her i Norge, som kan drikke deilig friskt vann rett fra springen!Tror det er mange med meg som har noen favorittingredienser, som bare må være tilstede i en god salat. Mine er salatblader, gjerne en ferdig posemiks, rødløk, slangeagurk, soltørkede tomater, oliven, avokado, sitronsaft og nykvernet pepper. Dette er en god basis. Hva jeg har i kjøleskapet og kjøkkenskuffen, er med på å bestemme resten. I gårsdagens salat var det i tillegg strimlet kyllingkjøtt, hardkokt egg, koskos og pinjekjerner. Dressingen besto av 1 ts pesto rørt ut i saften fra en halv sitron og 2 ss tyrkisk yoghurt.

Det sies at veien til en manns hjerte går gjennom magen. Vi har nå vært gift i over 30 år, og det skal adskillig mer til en et godt måltid, for å holde sammen så lenge. Derimot har jeg stor tro på at å sitte ned i fred og ro og spise sammen uten å ha det travelt, inviterer til mange gode pratestunder. -Og for vår del, er det en del av limet som holder oss sammen.