Dagens lille tips!Er du klar for et lite sømtips? Følg med så skal jeg vise frem en genial måte å sy i glidelås på strikketing. Det har blitt strikket en del puter det siste året, og jeg liker at det er glidelås i putetrekkene. I tillegg til at en glidelås gjør det enkelt å skifte trekk, gir det en god finish på sluttprdoduktet, og det syns jeg er viktig.


Start med å sy kjedesting på hver side av glidelåsen. Bruk gjerne det samme garnet som du har strikket med, for kjedestingene vil synes. Putene har ca 140 masker og er 45 cm brede. Dermed blir det 70 kjedesting jevnt fordelt på en glidelås som er 45 cm lang. Hvis du titter nøye på bildet, ser du små røde merker langs glidelåsen. De markerer hvor lange kjedestingene skal være. (45/70=0,64 cm)Så bruker du maskesting for å sy puten fast til glidelåsen, en maske til hver kjedemaske. Litt tidkrevende er det, men resultatet blir supert. Og som en klok person en gang har sagt; Man angrer sjelden på godt utført arbeid! Jeg passer alltid på å ha glidelåsen i bunn av putene. Siden vrangen på puten ikke er synlig, gjør jeg ingenting med vrangsiden av glidelåsmonteringen. Dersom jeg skulle montert glidelås i en strikkejakke, ville jeg spandert en pent bånd for å skjule overgangen mellom glidelås og plagget.


Farger og motiv til disse strikkeputene er av det vårlige og feminine slaget, og strikket med dobbelt tråd av PT2 garn fra Rauma. Går alt etter planen, vil det snart være mulig å få kjøpt mønster på disse putene på Ravelry. Gir selvfølgelig beskjed når startskuddet går. Ellers er det fremdeles mulighet til å handle materialpakke på Frost -en strikket polvott i nettbutikken. Du finner den her.

Nå er det tid for lunch hos oss, før det er på med arbeidstøy og hagearbeid. Fikk beskåret flere frukttrær i går, men det er fremdeles noe som gjenstår før jeg kan si meg helt ferdig. Ha en super dag og en fortsatt god vinterferie til de av dere som har det! Regner med at onsdagens blogginnlegg vil komme fra London. See you!