Nytt strikketøy!


Fem gode grunner for å starte med et nytt strikketøy! Les dette og du vil aldri trenge bortforklarte eller komme med unnskyldninger for hvorfor det stadig dukker opp mer garn, nye oppskrifter og utallige strikkeprosjekter i hjemmet ditt. Hvis du er som meg, har du et aldri så lite garnlager... Det er veldig lett å la seg friste av nye kvaliteter, vakre farger, flotte mønster og lekre strikkebøker når man går innom en velassortert garnbutikk. For ikke å snakke om hvor lyst vi får til å strikke ved å besøke instagramkontoer, følge podkaster og klikke rundt i all verdens inspirerende strikkebutikker på nett. For å si det rett ut; Fristelsene står i kø! Så viser det seg at nyere forskning, har kommet frem til samme konklusjon som magefølelsen har sagt oss hele tiden.


Strikking = Sant

  1. Forebygger demens og hukommelseproblemer. Det er vitenskapelig bevist at bruk av hendene på en produktiv måte sysselsetter 60 % av hjernen vår, og vil minske risikoen for hukommelsesrelaterte lidelser med hele 40%.

  2. Gir indre ro og mindre stress. Uansett hvor gira vi blir av det nyeste sokkemønsteret... Strikking kan på lik linje med yoga, gjøre at vi slapper av, og får nedsatt hjerterytme og blodtrykk.

  3. Gjør deg lykkelig. De fleste av oss føler glede av å lage noe fint, som samtidige kan være til nytte. Forsking viser at mer enn 80 % av mennesker som lider av depresjoner følte seg mer lykkelig etter å ha sittet og strikket.

  4. Forbrenner kalorier. Hvis du strikker samtidig som du ser på tv ,forbrenner du nesten dobbelt så mange kalorier som ved å bare sitte helt stille. Samtidig kan strikketøyet ta tankene vekk fra mat og slikkerier.

  5. Det er trendy! Flere og flere strikker, enten man er gammel eller ung, lege eller husmor, kjendis eller vanlig mann i gata, det er blitt kjempepopulært å strikke.

I

LOVE

KNITTING