Aldri en dag uten...


Frokost er den beste start på dagen! Når jeg vokste opp spiste vi alltid frokost sammen rundt kjøkkenbordet! Kanskje vi ikke satt ved bordet alle sammen samtidig, men stort sett var vi samlet før vi søstrene gikk på skolen og de voksne dro på jobb. Dette å spise frokost ved et dekket bord, var noe jeg videreførte den gang jeg stiftet familie for mer enn 30 år siden. Jeg pleier som regel dekke på bordet kvelden i forveien, samtidig som jeg tømmer oppvaskmaskinen. Det er så deilig i hverdagslivet å stå opp til et fiks ferdig dekket bord, da er det bare å lage te, finne frem pålegg og skjære opp brødskiver.


Kaffe eller te? For noen år siden ville jeg ikke vært i tvil, da var det kun te som gjaldt om morgenen. Etter at vi fikk ny moderne kaffemaskin, smaker kaffen bare utrolig mye bedre. Så nå kan jeg godt lage meg kaffe til frokost, men stort sett er det te om morgenen. Det hører liksom med til morgenritualet å finne frem teboksen, ha teblader i kannen og helle over nesten kokende hett vann, for å la den stå å trekke mens jeg koker egg.


Etter at vi kom hjem fra London har bløtkokt egg blitt servert i disse søte eggeglassene fra Cath Kidstone. Syns de bare var så fine at jeg måtte kjøpe med meg et par av disse stramme karene, som minne om de fine dagene vi hadde i vinterferien.


Dersom det er tid, er det ekstra koselig å finne frem håndarbeidet og kose seg med en siste tekopp, før dagen starter på alvor. Håpet er å få ferdig dette arbeidet før vi reiser til Tyrkia i slutten av mars, slik at jeg kan ta det med til rammemakeren i nærmeste lille landsby. Derfor står boksen med sytøyet fremme, det gjør det lettvint å sy noen sting i ledige stunder. Arbeidslampen er gull verdt, den er sammenleggbar og gir et utrolig godt arbeidslys. Ja, sånn startet dagen i dag. Men, det er ikke alltid det er så lugnt om morgen. I går var jeg tidlig ut av døren og det samme gjelder morgendagen. Fredag morgen blir vi nok vekt tidlig av barnebarna våre, som pleier å overnatte fra torsdag til fredag. Da lurer jeg på om jeg skal slå til med tykke pannekaker til frokost, for jeg har en boks med kondensert melk som det hadde vært greit å få brukt opp...