Og jula varer helt til påske?Jo da, jeg har ryddet bort årets julepynt! Kan heller konstatere at jeg er veldig tidlig ute med forberedelser til neste jul. Har lenge hatt en idé om å designe en julestrømpe. Når jeg så det gylne Raumagarnet, syns jeg det ville passe godt til noe skikkelig julete, så da gikk jeg i gang da.


De siste trådene ble festet i går ettermiddag og jeg sier meg godt fornøyd med resultatet. Har benyttet tre flotte strikketeknikker for å forme julestrømpen, den er strikket toe-up, noe som er en genistrek for strømpestrikking. Strømpen måler 35 x 40 cm og er ment til å henge ved peisen, eller på et dørhåndtak i et julepyntet hus eller hytte.


Mitt ønske er å lage en materialpakke som inneholder garn og mønster, for så å holde workshops for strikkelystne. Har allerede noen følere ute, så får vi si hva det resulterer i. Uten å røpe alt for mye, kan jeg fortelle at strikketeknikkene som er benyttet er fellinger med korte rader, det som på engelsk heter uneven rib og til slutt entrelacstrikk i kanten øverst. Strikketeknikkene er ikke veldig vanskelige, men krever at man har litt strikkeerfaring.


Når jeg styler mine design for fotografering til mønster osv., gjelder det å ikke overdrive. Hovedfokus skal alltid være på strikkegjenstanden, samtidig gjør det seg med litt pynt. Noen furukvister og røde bær, er det jeg endte opp med. Det viktigste er kanskje underlaget, en tekstil i et rolig mønster er ofte en god løsning.


Julestrømpen har fått navnet "Søte drømmer" -og drømmer skal man ha lov til å ha! Bortsett fra å fylle strømpen med julegodteri natt til selveste julaften, drømmer jeg om at den skal gi meg mulighet til å møte og inspirere andre strikkeglade. Tips meg gjerne om strikkearrangement hvor det kunne passe med workshops eller foredrag!Vær så snill og ta deg tid til å abonnere på feelinggoodbyhanne.com. Hvis du liker det du leser, hadde jeg satt stor pris på om du deler det på facebook. Dette hjelper meg til å nå ut til nye lesere, og du unner vel flere å la seg underholde av min feel good blogg......

Øverst i hovedmenyen finner du feltet abonner og FB-liker knappen. Kommentarfeltet ligger i bunn av hvert innlegg, ris eller ros- det velger du selv!