Sjokolade til frokost?Det er lyst ute når vi står opp ved syv-tiden, og det er skjønt å tenke på at vi går våren i møte. I dag har jeg lyst til å dele en aldri så liten utskeielse med dere som liker smaken av sjokolade. Jeg mener, hvem kan med hånden på hjerte si at de ikke er glad i sjokolade? Det hevdes tilogmed at mørk sjokolade er sunt, og det er hverken sukker eller smør i denne oppskriften. Dermed koste jeg med nystekt gjærbakst på en helt vanlig hverdag. Ikke tok det lang tid å lage dette bakeverket heller. Med kaldheving over natten, er det veldig lettvint å få nystekte sjokoladerundstykker til frokost. Oppskriften er som følger.


Sjokoladerundstykker med fullkorn

Du trenger: 5 dl kaldt vann, 20 g tørrgjær, 5 dl fullkornshvetemel, 4 dl hvetemel, 1 dl havregryn, 100 gr mørk sjokolade, 1 ts honning og 1 ts salt.


Kvelden i forveien gjør du følgende: Rør ut gjæren i en bolle med vann. Tilsett honning og salt og la det løse seg opp i vannet. Ha i alle meltypene og rør det hele hurtig sammen. Tilslutt tilsettes grovhakket sjokolade, som røres godt inn i deigen. Deigen skal være klissete. Dekk bollen med plastfilm og la den stå i kjøleskapet natten over.


Dagen etter: Sett ovnen på 250°. Rundstykkene formes og settes på bakepapirkledd plate med skje. Et lite tips er å dyppe skjeen i kaldt vann, det forhindrer deigen i å sette seg fast. Det blir ca 12 rundstykker. Sett rundstykkene inn i ovnen og senk temperaturen til 200°. Stekes i ca 15 min til de er pent gylne.


Bollene smaker nydelig som de er, gjerne med en kaffe latte...

Hvis du leter etter andre deilige måter å starte dagen, kan kanskje denne oppskriften på Hjemmelaget Müsli være noe for deg?

Ha en riktig god onsdag og en fin arbeidsdag! Selv skal jeg gjøre de siste forberedelser før morgendagens besøk til Gamle Oslo husflidslag. Der skal jeg holde foredrag om mine strikkede polvotter. Er veldig spent på om det er mange som ønsker seg gule votter til påske.