Dagens middagstipsGod onsdags morgen, snakk om supert solskinns vær! Jeg har bestemt meg for å ta meg en dagstur til hytta for å gjøre noen praktiske ting og for å nyte vårsola og lukten av salt sjø. Følg meg på Instagram, og se om det ikke kommer et bilde eller to med maritimt innslag i løpet av dagen.


Laks i matpapir med bacon og asparges

Dagens oppskrift kan selvfølgelig også lages av nytruken sjøørret, skjønt de fleste av oss nøyer seg vel med en tur i fiskedisken.

Til 4 porsjoner trenger du; 600 g ben og -skinnfrie laksefileter, 1 bunt fersk asparges, 4 skiver bacon, salt og pepper, olivenolje.Slik gjør du; Legg fiskefiletene på hvert sitt ark av matpapir. Risle over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper. Snurr bacon rundt 4 aspargesstilker, og legg dem opp på laksen. Pakk matpapiret sammen og stek alt sammen i ildfast form i stekeovnen på 200 ° i ca 20 min.

Serveres med smør smaksatt av finhakket persille, revet sitron og litt salt og pepper. Tilbehør kan være så mangt, potet, pasta eller som her, deilig blomkål.


Her er det ikke mer tid å miste, matpakken og kaffen er klar, så nå bærer det mot sjøen!