Must haves på reisen?


Det er mange spennende strikketeknikker, og hvorfor ikke gjøre noe morsomt ut av en prøvelapp? Jeg er på utkikk etter en strikketeknikk som vil gjøre seg til et putedesign. Dermed blir det strikket prøvelapper om dagen. Denne teknikken heter Diagonal basketweaving på engelsk, men jeg er usikker på hva den heter på norsk. Kanskje en av dere som vet hva denne teknikken kalles? Resultatet gir et ganske stødig uttrykk, og det er en teknikk som er veldig morsom å strikke.


Jeg planlegger for kommende flyreise, og fikk plutselig den geniale ideen å lage en sovemaske ut av prøvelappen. Hvor fin ble ikke den?

Mønsteret til selve masken fant jeg her, ingen sak å få det til når man følger veiledingen. Når jeg skal ut å fly på lengre reiser, syns jeg det er deilig å ha med håndkrem, leppepomade og facemist i vesken. Dermed strikket jeg en prøvelapp til, som ble til et lite etui til sovemasken, og som samtidig har plass til andre små nødvendigheter. Hele altet får plass i en klar plastpose, lik den man får utlevert ved sikkerhetskontrollen. Blir spennende å se om det funker å bare trekke opp glidelåsen på etuiet, eller om alt innhold må tømmes ut.


Selvfølgelig har etuiet for i samme stoff som elastikken og baksiden av sovemasken. Jeg har stikket med dobbelt tråd, Tumi og Plum fra Rauma. Det gir et mykt og lunt inntrykk, og passer perfekt for slike små accessories. Stoffet er en gammel rest, men mener det kommer fra en Tilda kolleksjon.

Bø- titt deg! Størrelsen passer perfekt, og jeg ser absolutt ingenting. Som sagt veldig morsom strikketeknikk, det vil nok komme flere bilder av strikkedesign med dette mønsteret. Men, trenger hjelp med det norske navnet på denne teknikken.