Finn din vei!


God lørdag, god helg og god helse! Basert på hvem du er, din fysikk og hvilke aktiviteter du liker å holde på med; Å trene handler om å ta noen valg. Det er mange flotte tilbud å velge mellom, og det er smart å investere tid og energi på å holde kroppen i form. For oss damer som har rundet femti, og ikke har det like hektisk som vi hadde det som småbarnsforeldre, ligger forholdene spesielt godt til rette for å melde seg på en eller annen form for fysisk aktivitet. Trene skal være lystbetonet! For meg er det like viktig å føle meg vel underveis i treningen, som etterpå i garderoben, når jeg kan klappe meg selv på skulderen.I over femten år, har jeg danset fast en kveld i uken på Dansehuset på Bryn. Hvor mye dansingen betyr for meg, merket jeg godt den perioden jeg ikke kunne danse ifm at jeg ble operert for brokk, for et par år siden. Dansing gjør meg glad og appellerer til mange sider av meg. For å huske koreografi og dansetrinn, nytter det ikke tenke på noe annet enn dansing. Den ene timen slutter resten av verden å eksistere, det er kun dansen og musikken som betyr noe. Danstrim er noe som passer for alle damer som kan forskjell på høyre og venstre, og som liker å bevege seg til musikk. I de årene jeg har danset, har vi vært en gruppe damer i alderen 30- 65 år. De siste årene har vi til og med hatt en hane i kurven, noe som er ekstra stas. Lik annen saltrening, danser vi på linje. Hver sesong er det nye danser, og vi danser alt fra funck til cha-cha-cha, swing og vals. Det er satt av tid til oppvarming, styrketrening og uttøyning, og vi er gode og svette etter en time på dansegulvet. Spesielt kjekt er det at jeg danser sammen med min gode venninne Sigrid, og vi får oss en god skravl i bilen til og fra trening.For tre år siden startet Turid og jeg å trene vannaerobic på Montebello bad i regi av Aquaform. Denne vinteren har vi vært i bassenget to kvelder i uken, så nå føler vi at vi kan gå strandsesongen trygt i møte. Nei, spøk til side. Her er vi damer i alle størrelser og fasonger. Yngstemann er i trettiårene og vi lurer på om den eldste nærmer seg nitti, skjønt det er ikke godt å si, for hun er så sprek som en fole. Som bildet viser, trener vi med badebelte rundt livet. Så er det valgfritt om vi vil ha ekstra motstand i vannet med å bruke spesialhansker- og det vil vi jo! Manualene er av isopor og brukes i deler av timen, de finnes i to utgaver og de blå gir mest motstand i vannet.Nytt av året er min mensendiecktrening. Igjen et treningsparti som er spesielt rettet mot kvinner og under kyndig veiledning av en fysioterapeut. Mensendiecken ligger ikke lenger unna enn at dit går jeg på 25 minutter, så da er jeg god og varm når treningen starter. Denne form for trening går ut på å styrke muskler og bruke kroppen på en riktig og bevist måte, alt etter hver enkelt deltagers forutsetning. For meg var det viktig å lære øvelser som styrker ankler, knær, mage og korsrygg. Jeg skrev for noen uker siden, at mitt lettere påtvungne mål var å klare 10 x 3 armhevinger før sommerferien. og jeg er i rute. I utgangspunktet anser jeg meg ikke som en sporty type, men de siste årene har jeg valgt å ta bedre vare på min egen helse, og det har jeg ikke angret på. Nå trener jeg fire dager i uken mandag til torsdag. Når jeg er ferdig på torsdagen, tenker jeg at nå har det vært nok trening for en stund. Det rare er at når lørdagen kommer, føles det som om noen mangler, og på mandag står jeg nærmest og tripper for å komme meg avgårde. Hvis du har lyst til å starte å trene, er det mange fine tilbud som starter opp rett over påske. Bor du i Oslo bør du undersøke om Dansehuset på Bryn eller Aquaform har ledige timer! Kanskje vi sees!?

#vannaerobick #dansetrim #mensendieck #sporty #helse