Suppe på 1,2,3Nam- nam, dette er suppe som smaker veldig godt! Helt siden vi var i bryllup i vinter og fikk servert jordskokksuppe, har jeg hatt lyst til å lage noe liknende. Når jeg så knollene ligge i grønnsaksdisken, var det ikke lenger noe å lure på, nå skulle det kokes suppe. Det er lenge siden jeg sluttet å lage posesuppe. Det smaker bare så utrolig mye bedre å ta seg bryet med å lage den fra bunnen av. Ikke tar det så mye lengre tid heller, og det er jeg som bestemmer hva som skal oppi kjelen. Vi har vel alle noen små triks og spesialiteter i matlagingen, et av mine er å ha en dæsj med Noilly Prat i supper og sauser. Flasken med Noilly Prat, som er en tørr vermut, står alltid fremme på kjøkkenbenken, rett ved siden av koketoppen.Jordskokksuppe

Du trenger: 7-8 knoller med jordskokker, 1 liten gul løk, 1 fedd hvitløk, kyllingfond, 5 dl vann, 3 dl H-melk, 1 1/2 dl matfløte, 2-3 ss Noilly Prat, salt og pepper. Til garneringen kan du benytte brødkrutonger, chips av spekeskinke, fersk oregano, chilliflakes og en god olivenolje.


Slik gjør du: Skrell knollene og løken, skjær det i grove terninger og kok de møre i ca 10 min. Tilsett kyllingfond, vermut, melk og fløte og la det hele få et oppkok. Bruk en stavmikser og kjør det til en jevn suppe. Smak til med salt og nykvernet pepper. Brødkrutonger og sprøstekt spekeskinke kan enten serveres ved siden av suppen i små skåler, eller slik jeg pleier, fiks ferdig dandert og klar til å spises. Nyt!


Nei, nå må jeg rive meg løs fra skrivebordet, sola skinner og jeg har satt av dagen til å være mye ute. Planen er å handle vårblomster til inngangspartiet og terrassen, røske litt i bedene og få kjørt siste rest av kvister gjennom kompostkvernen. Til helgen kommer arkitektstudenten hjem på påskeferie, og da må det se litt pent ut her.

Ha en fin dag og nyt vårsola!


#suppe #jordskokksuppe #middagstips