Tre nye puter

God Påske alle sammen! Denne helgen har vi kost oss mye ute. Terrasselivet 2017 startet med hyggelig lunch og aperitivo, sammen med gode venner på lørdag. Litt tid til strikketøy ble det i går ettermiddag. Hadde håpet å bli ferdig med den siste av tre puter jeg har laget mønster til, men oppdaget at jeg ikke hadde mer garn igjen av den gylne fargen. Heldigvis finnes det alltid nye prosjekter som ligger og venter på å bli strikket, så jeg slapp å sitte med hendene i fanget. Men det var ergerlig å innse at garnlageret var tomt, av nettopp den fargen jeg skulle benytte.


Denne putetrioen består av tre puter i forskjellig størrelser. Inspirasjon til to av strikkemønstrene har jeg funnet i en serie med keramiske fliser fra Portugal. Det er morsomt å sitte å leke seg, trekke ut deler av et motiv, for å se om det lar seg gjøre å lage et strikkedesign av det. Den ensfargede puten er strikket i en teknikk som på engelsk heter diagonal basket weaving, som forøvrig er samme teknikk som ble benyttet til sovemasken jeg viste frem for litt siden. Den gangen spurte jeg om noen kunne hjelpe meg hva denne strikketeknikken heter på norsk, og både kurvstrikk og vevstrikk var forslag jeg fikk. Uansett navn, er dette en veldig fin teknikk, som gir inntrykk av en vevd tekstil, og som jeg syns passer veldig flott til interiørstrikk.


Sjekk det superlekre påskeegget! Det kom ikke med påskeharen, men var en flybåren gave fra arkitektstudenten, som kom hjem sent i går kveld. Mon tro om vi kommer til å ha hjerte til å spise det? Å- jo da, det gjør vi nok, for det ser skikkelig deilig ut. Men, vi får vente til påskeaften med denne utskeielsen. Roser og blått er forøvrig veldig pent sammen, spesielt når de er i knopp slik disse potterosene. Rosene var forøvrig et røverkjøp. Med tre potter for tilsammen 60 kroner, var det morsomt å kunne plante i Holmgaard-skålen.

I morgen går turen til Mølen, men på onsdag er jeg tilbake med oppskrift på en supergod kake! Kos dere videre i vårværet, det er jo bare så fantastisk deilig!

#strikkedesign #strikkedeputer