Banankake med påskevri


God ettermiddag til alle som liker en kakebit! Nei, blås her skal ingen diskrimineres; God ettermiddag til alle som titter innom nå rett før påskedagene starter på alvor. Denne enkle kaken er super å lage dersom du har noen modne bananer liggende. Hjemme hos oss, er det rett som det er noen bananer i fruktkurven som har blitt brune på skallet. Dermed ble det kake til lunch, med gul glasur og sjokoladepåskeharepynt. Dette er en god matkake, og som sagt en ypperlig måte å få spist opp bananer, som ellers bare blir liggende så lenge at de blir overmodne. Dersom bildet av kaken frister, har jeg jo allerede lovet bort oppskrift tidligere denne uken. Fremgangsmåte er nesten unødvendig, for den er superenkel å lage, du trenger hverken kjøkkenmaskin eller miksmaster.

Banankake med gul glasur i anledning påsken​

Du trenger: 2-3 godt modne bananer, 1/3 kopp smeltet smør, 1 ts bakepulver, en klypes salt, 3/4 kopp sukker, 1 sammenpisket egg, 1 ts vaniljesukker, 1 1/2 kopp hvetemel.

Slik gjør du: Forvarm ovnen til 175 ºC og smør en liten brødform. Med en gaffel moses bananene i en bolle , til de har blitt en glatt masse. Tilsett egg, smeltet smør og alt det tørre, for deretter å blande det godt sammen til en jevn røre. Du kan gjerne slenge litt valnøtter eller sjokoladebiter i røren, før den helles i formen. Kaken skal stekes på midterste rille i ca 50 min, sjekk om kaken er ferdigstekt med en kakepinne, den skal ikke henge fast på pinnen. Hvis du vil, pynter du den etter eget ønske. Spist opp blir den uansett.


I går var vi på hyggelig dagstur til Mølen. Det var deilig å gå en tur langs sjøen, kjenne den friske sjøluften rufse til håret, høre lyden av bølgene som slo mot land og rullestenene på vei ut igjen og å kunne speide langt, lagt utover havet.


Skogen var full av hvitveis og blåveis, og dette må vel være bekkeblom? Vi var ikke tilbake i Oslo før sent på kvelden, men rakk hjem i tide til andre episode av påskekrimmen. Den er skikkelig spennende, så vi må nok benke oss foran tv-skjermen i kveld også.