Rillestrikk benyttet på to måter


Beste måten å forlenge frokosten, må være med en ekstra kaffekopp og strikketøyet. Titt deg! Regner med at du er godt i gang denne mandagen. Selv har jeg rukket å rydde litt, vaske klær, stryke tøy og spise lunch, før jeg nå sitter ved datamaskinen for å skrive på dagens blogginnlegg. Kan tenke meg det er flere av dere som har en lang dag med kjøring hjem fra påskeferie. Kjør forsiktig og ta den tiden dere trenger.

I ledige stunder denne påskeferien har jeg strikket rillestrikk. Det er veldig beroligende å bare strikke rett, med en farge av gangen. Skjønt noen utfordringer må jeg jo ha! Bortsett fra å strikke, er jeg også veldig glad i å quilte. De av dere som har vært litt bort i lappeteknikk, kjenner til den tradisjonelle Log Cabin blokken. Og tenk, det går fint an å strikke en Log Cabin blokk også. Med utgangspunkt i en strikket firkant, plukker man opp masker langs sidene for å strikke border rundt og rundt- til ønsket størrelse.


Dette har resultert i en ny pute i Puno-garn fra Rauma. Puten har blitt pyntet med en knapp i matchende farge fra Liberty. Jeg har fremdeles en knapp igjen, den skal få pryde midten av den andre puten i rillestrikk. Denne puten vil bli rund, og her bruker jeg forkortede rader for å få til fasongen. Jeg har nydelige ullstoff som går i samme fargenyanser. Sitter og tegner mønster til en liten brikke og annet småtteri, som vil passe godt sammen med putene. Det er morsomt å lage sett, hvor både strikk og sømteknikker inngår i motivene.


Så langt har jeg altså kommet; En pute er ferdig, men mangler glidelås. Den andre såvidt påbegynt, men blir en pute med skikkelig retrolook. Begge to er enkle i mønsteret, noe som passer bra siden det blir blomstermotiv i sømarbeidene.Ser for meg at putene vil passe fint i en kurvstol i en bakhage, med blomstrende pelargonia i pottene og bordet dekket med en søt liten brikke. Slik tar fantasien meg med på små reiser mens jeg sitter og strikker, for jeg har hverken kurvmøblement eller bakhage. Men, det har kanskje du? Hvis ikke, så har du sikkert en annen deilig plass hvor du kan sitte og nyte noen late timer, når bare sola vil titte frem igjen.

#rettstrikk #strikkeblogg #strikkeputer