Tid for lunch?


Det er godt med en frisk salat til lunch! Etter påskens små og store utskeielser, var det på mange måter godt å komme tilbake til dagligdagse rutiner. I hverdagslivet gjelder det å kose seg med måte og være flink til å bevege seg. Eller kanskje det klinger bedre å si at man skal kose seg på rett måte? Så for det være opp til hver og en og definere hva som er "rett måte". På dansingen i går kveld lærte vi en pen liten tango. Gleder meg allerede til neste trening, for til de rytmene nyttet det ikke å stå rolig. Om to uker starter det opp et nytt parti, håper vi blir en fin gjeng på dansegulvet denne våren også. Nei, det skulle jo dreie seg om salat i dag. Jeg syns salat passer fint som mat ved lunch-tider, og spiser det mer enn gjerne flere ganger i uken. En salat kan varieres i det uendelige, alt etter humør og hva en har i kjøleskapet.


I dag ble det pastasalat med rester av kalkunpålegg fra påsken, litt revet parmesan, tomater, salatløk, oliven og spirer. Til dressing brukte jeg en blanding av pesto og basilikumolje, og toppet det hele med nykvernet pepper. Man trenger ikke mange ingrediensene for å lage en god salat. Ofte blir den aller best ved å ikke ha i alt for mange smaker som konkurrerer om oppmerksomheten. Til drikke ved siden av er vann en favoritt, og så avsluttes det hele med en god kopp kaffe.

#salat #lunch