top of page

La meg by på en mandelkake


Ai- ai -ai, denne kaken smaker godt, og kan være den perfekte godbiten neste gang du venter besøk. Med smak av mandler, honning og en lett olivenolje, er dette en formkake som har det lille ekstra. Jeg serverte denne kaken til mine kjære quiltevenninner forrige uke. Kake uten glasur er forenelig med stoffer og søm, da ingen trenger å være engstelig for å søle til arbeidene sine. Det er med stor glede, jeg forbereder til en kreativ kveld sammen med gode venninner.


Vi har kjent hverandre i en årrekke og det er mange sømprosjekter som har blitt ferdigstilt i løpet av en quiltekveld. Nettopp det av vi alle fire har glede av samme hobby, gjør vårt vennskap litt ekstra spesielt. Vi diskuterer og prater om alt mellom himmel og jord, men mest om hvordan vi best kan løse håndsøm av quiltene våre.


Før jeg byr på kakeoppskriften, vil jeg nevne at dersom du ikke er vant med å bake med olivenolje er det viktig å bruke en lett olje. Les på etiketten og sjekk om oljen er velegnet til bakeverk. Honningen i kaken gir en deilig karamellaktig smak, uten at den blir alt for søt. Til slutt vil jeg tipse om PALS fabrikkutsalg, hvor du får kjøpt ferdigmalte mandler. Men for all del, en mandelkvern klarer fint å gjøre jobben.Du trenger, 120 g malte mandler, 120 g hvetemel, 2 ts bakepulver, 1 klype salt, 4 sammenvispede egg, 220 g romtemperert honning, 1 ts vaniljepulver, 1 ts mandelessens (valgfritt), 120 g lett olivenolje og 150 g grovhakkede mandler.

Slik gjør du, Forvarm ovnen til 180°C​. Smør og strø en 23 cm rund kakeform og sett den til side. Bland alt det tørre, med unntak av de grovhakkede mandlene i en bolle. I en annen bolle vispes egg og honning sammen, før det blandes i det tørre. Deretter helles med en tynn stråle olivenoljen i røren, samtidig som den piskes inn. Til slutt blandes de grovhakkede mandlene i, før røren helles i formen. Kaken stekes i midten av ovnen ca 45 min. La kaken stå å kjølne ca 20 min før formen fjernes. Pynt gjerne med et dryss av melis.


Skal kaken serveres på skikkelig italiensk vis, smaker det godt med en bitter Amaro og kaffe ved siden av. Dersom du istedet ønsker en søt dessertvin, kan du prøve en Tokayer.

#Mandelkake #bakeverk

bottom of page