top of page

Et silketørkle,Vi skriver fredag og det er tid for et aldri så lite fashioninnlegg. Er du glad i å pynte deg med et lite skjerf? Jeg er veldig begeistret for tynne fine silkeskjerf, og har selvfølgelig noen favoritter som brukes igjen og igjen. Det deilige med silke, er at det holder deg varm når det er kaldt, og kald når det er varmt. Skjønt å bli for varm, er ikke noe vi som bor på Østlandet trenger å engste oss for de nærmeste dagene. Her regner det på femte dagen, og det er skikkelig vått og utrivelig ute, og vi har mer nedbør i vente.

Men, altså silkeskjerf eller tørkle om du vil. Det kan benyttes på uendelige mange måter, og være en lekker detalj enten det er knyttet rundt halsen, i håret eller tvunnet til et belte. For mange herrens år siden gikk jeg på et slankekurs hvor vi ikke skulle snakke om mat, men heller fokusere på andre ting som ga velvære. Utfallet av slankekurset var greit nok, og kiloene som jeg gikk ned, har jeg lagt på meg og tatt av igjen mange ganger siden den gang. Men, en av kveldene var temaet; "Hvordan bruke et skjerf på syv måter". Ja, det er helt sant! Slik lærdom kan være nyttig og noe man kan ha glede av resten av livet....Heldigvis var det kun damer på dette kurset, og det må innrømmes at jeg en lang periode gikk med skjerf knyttet i håret som en hårbøyle. Nå liker jeg å pynte opp hestehalen min. Siden både silketørkleet og håret mitt er ganske glatt, fester jeg tørkleet til hårstrikken. Slik unngår jeg at tørkleet faller av og jeg er like fin på håret hele dagen. Silke bygger ikke mye, så det spiller ingen rolle om skjerfet snurres mange ganger rundt hestehalen, det gjør det bare litt ekstra lekkert!


Barnebarnet mitt på snart er fem og et halvt år, var ikke like begeistret for ideen om å bruke skjerf som belte. "Bestemor, du viser frem trusa di" hvisket hun, når jeg skulle hente henne i barnehagen. Litt usikker på om hun ble beroliget, når jeg viste henne at trusa var sort og pent der den skulle være, nedi buksa. Uansett hvordan du velger å dandere skjerfet ditt; Ha en strålende helg! Vår skal benyttes sammen med gode venner og familie, det blir mye korpsmusikk og god mat og så skal jeg venne meg til nye briller.


bottom of page