top of page

Hurra for mai, strikkeputer og mandaladesign


Tenk vi skriver 1. mai! Med all respekt å melde; Dagen har vært tilbrakt mye ute, dog ikke med å gå i tog eller lytte til appeller. På lik linje med andre som har en hage de liker å stelle, har jeg pleiet plenen og stelt i bedene mine. I ettermiddag har jeg kost meg på terrassen med mitt siste håndarbeid, som er en liten håndquiltet brikke i ullstoff. Inspirert av farger fra mitt målebånd og et Mandala-bilde på Instagram, gikk jeg i gang med å tegne mønster. Har ikke kommet så veldig langt ennå, men har allerede rukket å legge til og trekke fra noen mønsterdetaljer.


Putene i Puma garn fra Raumaull ble jeg godt fornøyd med! Rillestrikk behøver ikke å være kjedelig. Dette settet består av en firkantet pute i Log-Cabin mønster og en rund pute fasongstrikket med bruk av korte rader. Fargevalget som først virket litt utradisjonelt, har jeg senere funnet igjen i mine persiske tepper og andre stoffer og interiørdetaljer. Begynner så smått å innse at mer eller mindre bevist, så lar jeg meg påvirke av farger og mønstringer jeg har rundt meg og omgåes i det daglige.


Nå er snart denne fine helgen over, og en ny uke står for tur. Minner fra lørdag med middag og ballett i Operahuset sammen med noen av de beste damene jeg kjenner, vil huskes med glede i lang tid fremover. Likeså lang søndagsfrokost etterfulgt av morgenbad på terrassen i deilig solskinn, før barnebarn kom innom for en ispinne og for å si hallo til grandtante og oldemor før de skulle returnere til Sandefjord.


bottom of page