top of page

Tid for loppemarked


Loppemarked betyr kakebaking og vakt i kafeteriaen! Halleluja, det er loppemarked til helgen. Hvem hadde for 23 1/2 år siden, trodd at jeg fremdeles skulle ha barn i skolekorps og være med på å arrangere loppemarked? Det er godt at man ikke vet hva fremtiden har å by på. Jeg har ikke noe imot loppemarkeder, og for korpset er dette et arrangement som bringer inn masse penger. Nei, det er mer en erkjennelse av at årene går og at det er en god stund siden jeg var "førstereis" i loppesammenheng. En loppehelg er egentlig ganske artig, men det er ikke til å stikke under en stol at man er ganske sliten når siste vakt er ferdig på søndag. Inne på kafeteriaen er det alltid et yrende liv. I tillegg til å ha ansvar for å drifte kafeteriaen, lager vi kveldsmat til alle som har vakt på fredag og likeledes lunch på lørdag og søndag.Siden jeg har det litt travelt de neste dagene, benyttet jeg morgentimene i dag til å bake en Toscakake. Den blir bidraget fra vår familie, til salg i loppekafeteriaen. Det blir alltid bakt og levert mange sjokoladekaker, og det er bra, for sjokoladekake er populært. Men, det er greit å ha litt annet å by på også.

Denne oppskriften er enkel å følge og en grei kake å bake i langpanne. Langpannekaker er tingen når man skal bake kake til mange, være seg dugnader, skoleavslutninger, bursdager eller loppemarkeder. Et tips er å lage et lite skilt, som kort forteller hvilke ingredienser kaken er laget av. Det er til stor hjelp for både de som står bak og foran salgsdisken.

Toscakake

Du trenger; 6 egg, 6 dl sukker, 2 dl lettrømme, 1 dl H-melk, 9 dl mel, 4 ts bakepulver, 250 smeltet meierismør. Til glasur; 150 gr sukker, 150 gr meierismør, 150 g skivede mandler, 2 ss mel, 4 ss H-melk.

Slik gjør du; Sett ovenen på 180 ºC. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland i rømme og melk. Bland mel og bakepulver, og tilsett gradvis mens det vispes inn i røren. Ha til slutt i det smeltede smøret og visp det inn. Bruk en bakepapirkledd stor langpanne og stek kaken ca 20-25 min på nederste rille.

Mens kaken steker, lager du glasuren. Smelt smøret i en gryte. Bland sukker, mandler og mel, og ha det i smøret. Ha i melken til slutt. La blandingen koke i 2-3 min, mens du hele tiden rører rundt, slik at det ikke brenner seg fast i bunnen. Ta kaken ut av ovnen, og bre over glasuren. Stek kaken videre i 10-15 min, nå plasseres den midt i ovnen. Sjekk med en kakepinne om kaken er gjennomstekt. Denne kaken er det greit å bake dagen før den skal serveres. Nystekt kan den være vanskelig å skjære gjennom karamelltoppen.bottom of page