top of page

Anna Dress


Litt uvant å titte innom bloggen på en tirsdag, men her er jeg pyntet og klar for sommerlige eventyr. Det ble aldri tid til å vise frem denne kjolen i går, for det var litt for mye annet som skulle gjøres etter en helg med loppe vakter. Det vil si jeg hadde ikke vakt på lørdag, dermed ble det "date" med symaskinen ut på terrassen i det nydelige solskinnet. Har nemlig tatt opp gamle sømkunster og sydd meg en kjole. Ikke det mest kompliserte mønsteret, men en enkel og pen sommerkjole ble det.


Å kunne ha en sømbyste å prøve kjolen på underveis i arbeidsprosessen, var til stor hjelp og ga en trygghet i at kjolen vil passe meg når den ble ferdig. Kjolemønsteret er fra By hand London, og nettstedet finner du her. Selv og mønsterbeskrivelsen er på engelsk er den enkel og grei å følge. Stoffet kommer fra Stoff og Stil og er en lillemartinekvalitet i 100% bomull.Hva man har i sine gjemmer... Denne lille blomsten, som sikkert var tiltenkt et revnet buksekne, passet perfekt som pynt på kjolen min. Har kun strøket den fast, så får se om den ikke må syes fast etter første vask. Dette kjolemønstret kan også syes med V-ringing og sidt skjørt med splitt i siden, og blir straks en mer pyntet kjole. Det spørs om jeg ikke må lage den også, nå som jeg er så godt i gang.


Men, før det blir mer egosying, er det bunadsøm som gjelder. Det ligger to bunader og venter på å taes ut i sidesømmene på syrommet mitt. Den ene tilhører yngste datter som har vokst en del siden hun var konfirmant og den andre tilhører en dame som ikke var fult så fornøyd med å ha lagt seg litt ut. Nei, det er ikke meg, men hvem det er skal ikke røpes og forblir en hemmelighet. Ferdig må jeg bli i løpet av de nærmeste dagene, for til helgen er det konfirmasjonssøndag og deretter er det bare tiden og veien frem til 17. mai. Ha en fortsatt fin tirsdag alle sammen, håper dere nyter at det har blitt grønt ute. Tror jammen at syrinene kommer til å blomstre om ikke så alt for lenge.bottom of page