top of page

Tyrkisk bryllup

Hei fra solfylte Tyrkia! Disse bildene er fra søndag, og begynner allerede å bli noen dager gamle. Men, bedre sent enn aldri. Gårdagen gikk med til shopping og bybesøk, og vi var tilbake først sent på kvelden. I dag har vi solt oss og badet både i bassenget og i sjøen, med andre ord et virkelig slaraffenliv.

Hovedgrunnen til dette oppholdet på Hillside, var bryllupet til en god venn av vår familie. Over er der bilde av meg sammen med brudgommens mor og niese. 

Brudeparet var selvfølgelig aldeles nydelige, og akkurat som i Norge ble det danset bryllupsvals. 

Mye er likt med slik vi feirer bryllup i Norge, men litt forskjell er det så absolutt! Brudeparet satt ved et eget bord, og gjestene var oppe i tur og orden med lykkeønskinger til de nygifte.Det var masse dans underveis i måltidet, og jammen fikk vi ikke svingt oss til orientalske rytmer. 

Kaken var et kunstverk på over to meter og smakte utrolig godt. Bryllupsgaver i Tyrkia betyr gull, gjerne i form av armbånd, eller mynter som festet til et langt silkebånd, som bæres rundt halsen på brudeparet. Senere kan dette byttes inn i penger hos gullsmeden, for å kjøpe inn ting de nygifte måtte trenge. 

Det var en veldig hyggelig og festlig kveld, og som alltid en anledning til å kunne pynte seg litt ekstra. Vi ønsker all mulig hell og lykke til de nygifte!


bottom of page