top of page

1-2-3 strikkeputer og sommerflirt


God kveld kjære leser! For noen skjønne sommerdager vi har hatt siden vi kom hjem på lørdag. Det er jo ikke farlig å komme hjem fra sol og sommer, når det som møter deg her hjemme, bare er mer av det samme deilige været. Syrinene utenfor porten sto i full blomst og husbonden hadde funnet frem kakishortsen. Mens jeg var på ferie, strikket jeg ferdig den siste av i alt tre puter, som dette klassiske og samtidig moderne putesettet består av. I går kveld fikk jeg montert glidelås i den siste puten, og nå er alt klart til fotografering.


Putene er strikket på pinne nr 4,5 i marineblått og gyllent Puno, som leveres av Raumagarn. Jeg liker godt å strikke med norsk garn og Rauma er en av mine store favoritter. Det er skikkelig morsomt å designe puter, mønsteret kan ofte få lov til å være forskjellig fra det man normalt forbinder med mønsterstrikk. Her har jeg ønsket å lage strenge geometriske former og funnet inspirasjon fra portugisiske border og keramiske fliser. Putene er laget i tre størrelser, det gjør inntrykket litt mer spennende og er med på å fremheve mønsteret i hver enkelt pute. Videre syns jeg det gjorde seg med en helt ensfarget liten pute, den er strikket i en teknikk som på engelsk heter diagonal basket weaving.


Mønster til disse putene vil med tid og stunder bli publisert i Familien, men jeg har ingen innflytelse på når det skjer. Derimot kan jeg love å gi beskjed når jeg vet noe mer konkret. Det betyr mye for meg å ha en så fin kanal som Familien til å distribuere mønstrene mine, og jeg setter stor pris på samarbeidet. Prøver så godt jeg kan å levere fra meg gode produkter og være ryddig med mønsterbeskrivelser.


Sommermenneske er det jeg er! Dette er den tiden på året jeg elsker, det er bare så deilig å kunne gå i shorts og sandaler og være mye utendørs. Dette bildet ble tatt kvelden før vi reiste hjem og solen hadde nettopp gått ned i sjøen. Helt på tampen må jeg bare dele min begeistring for Bruno Mars, jammen kan den mannen synge og for noen moves han har. That´s what I like har gått på repeat den siste uken....


#strikkedeputer #strikkedesign

bottom of page