top of page

Fiskesuppe i sommer?


Hei igjen, her har det vært veldig stille en stund. Men, ingen fare, alt er bra med meg. Noen dager på farten, litt mye som skjedde og plutselig har det gått flere uker uten livstegn fra meg her på bloggen. Håper dere nyter sommerlivet og lagrer D-vitaminer, for nå er det ingen grunn til å være mer inne enn absolutt nødvendig Forrige uke, da jeg var en tur i Sandefjord for å besøke familien min, spiste min mor og jeg en nydelig fiskemiddag hos Skeie på Brygga. Fiskesuppen var spesielt god, rik på smak og servert med blomkål og lange. I går gjorde jeg et forsøk på å gjenskape suppen her hjemme, og den falt i god smak hos resten av familien.

Det kommer ingen oppskrift, men kan røpe at mye er gjort med en god fiskekraft, gulrøtter, purre, Cognac, hvitløk, chilli, fløte og selvfølgelig blomkål, torsk og -laksefileter. Til suppen passer det å servere et godt olivenbrød og kaldt øl. Hjemme hos oss, blir klokkeslettet for middag gjerne forskjøvet med et par timer når det er sommer. Å sitte på terrassen ved halv syv tiden for å spise middag er som himmel på jord, og når kvelden kan fortsette utendørs sammen med mitt siste strikketøy- da kan det nesten ikke bli bedre.

På pinnene akkurat nå, er mitt siste design som skal bli en deilig lett og myk sommergenser. Genseren er kraftig inspirert av mønster og farger fra både Provence og Tyrkias nazarlik. Jeg elsker den klare turkisblå fargen mot hvitt og lyseblått. Den mørke blåfargen gir hele mønsteret mer karakter og det blir spennende å se genseren ferdig. Jeg har felt av for V-utringning og strikker i Puno petit fra Rauma. Denne genseren er en del av min forberedelse til sommerens store egotrip. Ja, i ordets rette forstand, en egotrip til Shetland. Jeg reiser første uken i august og gleder meg veldig til å se og lære mer om Fair Isle og lace knitting. Shetland er verdensberømt for sine strikketradisjoner og dette blir min bursdagspresang til meg selv fra meg selv. Jeg skal fortelle mer om turen min senere. Akkurat nå er jeg opptatt med å forberede meg ved å lese meg opp på Shetlands strikk. Jeg har fått låne mange bøker av en som er minst like hekta på strikking og garn som meg selv, og det er både lærerikt og en ren nytelse å lese de rikt illustrerte bøkene.

På fredag vil jeg vise frem et annet prosjekt jeg har holdt på med de siste ukene, så denne ukens Fashion friday blir så absolutt homemade-style.

#fiskesuppe

bottom of page