top of page

Sommerkledd


God fredag alle sammen! Her kommer ukens motevisning i hjemmelagde gevanter. Denne sommeren har jeg tatt opp gamle kunster og sydd meg sommerkjoler. Denne kjolen er i bomullstoff fra Stoff og Stil og mønster kommer fra By hand London. Tidligere har jeg vist frem en knekort gul variant, som er gjort fra det samme mønsteret. Er veldig fornøyd med passformen på kjolene og de er enkle å sy. For et par uker siden slapp By hand London et nytt mønster på en omslagskjole. Den er veldig søt og feminin, og så snart den er ferdig skal jeg vise frem min versjon. Vil virkelig anbefale å ta en titt på alle de fine modellene fra By hand London, du finner dem her.


Sjalet jeg viser frem heter A hap for Harriet og er designet av Kate Davies. Du finner hjemmesiden hennes her. Dette er en utrolig dyktig dame, det er absolutt vært å lese hennes blogg, og ikke minst prøve seg på å strikke noen av hennes nydelige oppskrifter. Dersom du ikke har strikket mye blondestrikk tidligere, er dette sjalet en fin start. Det er et ikke alt for vanskelig mønster og det er lett å memorere rapporten. Selv om sjalet er strikket på pinne 2,5 går det relativt radig å strikke. Husker dessverre ikke hva garnet jeg benyttet heter, men lurer på om det er fra Sandnes. For å få et fint resultat, er det smart å blokke sjalet når det er ferdigstrikket. Sjalet veier ikke mer enn 100 g, er fnugglett, men faller allikevel veldig pent. Mønsteret kommer flott frem og synes godt, selv mot en mønstret kjole.


Laceknitting ga virkelig mersmak, så jeg skal helt klart være på utkikk etter garn og mønster til nytt sjal på min tur til Shetland. Som nevnt tidligere denne uken, blir en av sommerens høydepunkter en reise med Sommerakademiet til Shetland. Dette er noe jeg har drømt om lenge og nå er det ikke lenge til jeg reiser. Det blir spennende å møte nye mennesker og lære mer om deres verdensberømte strikketradisjoner og deilige ullgarn.Dette blir en ferie helt i min gate og jeg gleder meg som en liten unge!


Ha en fin helg og nyt sommeren!


#annadress #HapforHarriet

bottom of page