top of page

Høstens strikkeprogram


Nå er det snart ett år siden jeg designet Frost -en strikket polvott og begynte å planlegge for kurs og workshops. Mye morsomt og spennende fulgte med vottene, og jeg har møtt mange strikkeglade damer. Til høsten skal jeg på nytt reise litt rundt med vottene mine, og enn så lenge har jeg gjort avtaler om å holde workshop for Strikkefestivalen i Gamlebyen i Fredrikstad 22. -24. september og Stavanger Strikk og Drikk og deres strikkehelg 20. -22.oktober. Link til begge begge arrangementene finner du her og her. Som dere ser er det mange spennende kurs og aktiviteter under begge arrangementene, og det er veldig hyggelig å få være en bidragsyter til at dette skal bli supre helger for strikkeinteresserte.Slik blir kurset presentert i Strikkehelgen i Gamlebyen i Fredrikstad, link til workshop for Stavanger Strikk og Drikk finnes her, så det er bare å melde seg på! Jeg ønsker at de som deltar på mine workshops, skal ha et par lærerike og inspirerende timer og at de føler at de har fått valuta for pengene. Frost er en foret strikkevott, og step-bye step vil jeg vise hvordan man går frem for å lage disse skikkelig gode og varme vottene. I tillegg til at man lærer en ny strikketeknikk, er Frost det ideelle in between strikketøy, da det å strikke et par votter går relativt raskt.


Nytt design som egner seg til workshop og kurs dette året, er julesokken Glede. Jeg er veldig spent på hvordan responsen blir, for det er tre teknikker som skal gjennomgås. Barndommens visdomsord "ingenting er vanskelig når man først kan det", passer bra her. Gjennom et langt strikkeliv kommer man stadig borti nye strikketeknikker. - Selv og man tenker dette har jeg vært bort i før, kan det være greit med en liten oppfriskning av gamle kunnskaper. Og i så måte er julesokken et genialt prosjekt; Tupp og helfelling er gjort med korte rader, mens selve foten er strikket i en litt annerledes ribbestrikk. Kanten blir dekorativ ved hjelp av entrelac/ kontestrikk. Dermed vil de som melder seg på dette kurset, være fult opptatt i tre timer med garn og pinner.

Premiere på dette kurset blir under Familiens strikketreff lørdag 14. oktober. Programmet er ikke annonsert ennå, men følg Familiens strikketreff på Facebook så kommer det mer informasjon snart. I tillegg til workshop vil jeg også holde et kåseri som handler om min strikketur til Shetland og stedets verdensberømte strikketradisjoner. Jeg vil også holde denne workshopen under Strikkehelgen til Stavanger Strikk og Drikk, link finner dere her. Dersom det er noen som fikk lyst til å gå på kurs, men hverken bor i Oslo, Østfold eller i Stavangerområdet, er det bare å ta kontakt. Jeg er på utkikk etter flere samarbeidspartnere og det hadde vært veldig spennende å komme til både Bergen, Trondheim eller for eksempel Tromsø.


Sommeren går raskt og vips så er høsten kommet med mer tid for innesysler, da er det kjekt å vite at man har noe morsomt å glede seg til. Dermed blir min oppfordring; Meld deg på et strikkekurs!

bottom of page