Jordbærclafoutis

Smask-smask, sommerbær nummer 1 er jordbær! Hjemme hos oss, er vi alle gale etter jordbær. Så gale at vi hadde jordbærclafoutis og is til lunch på en vanlig onsdag. Men det er sommer, sola skinner og livet er til for å nytes innimellom arbeidslagene. 

Clafoutis er fransk og kan best beskrives som en tykk pannekake/ eggestand. Vanligvis fylles den med kirsebær, men det går fint an å bruke andre bær, slik jeg gjorde i dag. Har du lyst på oppskrift, finner du den nedenfor.

Dette trenger du: 5 egg, 75 g sukker, 60 g hvetemel, 60 g mandelmel, 5 dl helmelk, vaniljefrø, smeltet smør til å smøre formen og 1 kurv jordbær.

Slik gjør du: Pisk først egg og sukker sammen før de andre ingridiensene tilsettes, pisk videre til en jevn og tynn røre. Smør en paiform med smør, kutt bærene i fire og ha de i formen før røren helles over. Stekes i ovnen ved 200° i ca 35 min. Ja, røra er tynn, men den vil stivne under stekeprossessen. Serveres lunken med et dryss av melis og vaniljeiskrem.

Nyt dagen videre kjære venner, så sees vi igjen om ikke så lenge.