Liten hilsen fra Lerwick

God søndsgsmorgen! Dagene går veldig raskt og er stappfulle av ting som skjer og med mange nye inntrykk. Det er liten tid til å slappe av og derfor har det seg at jeg nå ligger i sengen og blogger før jeg står opp. Vi er et norsk reisefølge, bestående av 29 damer og to menn.  Jeg kjente ingen av de fra før, men gjør ingen ting. Vi har blitt en utrolig sammensveiset gjeng og latteren sitter løst. 

På fredag kveld kom vi tilbake til Lerwick, etter tre dager på Yell og Unst. Der bodde vi på Saxa Word, som er en nedlagt militærforegning som nå er omgjort til et overnattingssted. Her i Lerwik bor vi på vertshuset Glen Orchy. Vi har opplevd både sol, regn og blåsevær og jeg har hatt god bruk for å ha på meg lue enkelte ganger. Landskapet er frodig og grønt og på heiene er lyngen i ferd med å springe ut. Det er ikke skog slik vi er vant med på Østlandet, men store strekninger med buede landskap bestående av torv, gress og dyr på beite. 

Shetland er omgitt av Atlanteren på den ene siden og Nordsjøen på den andre. Fiskerinæringen er stor, fra bussen har vi sett fiskebåter og oppdrettsanlegg for både fisk og skalldyr. Vi har møtt utrolig mange mennesker som har gjort stort inntrykk på oss. Maten er god, men kraftig kost.

Min hovedgrunn for å ville reise til Shetland, var for å se og høre om deres lange strikketradisjoner. 

Daglig har vi vært på besøk hos enten små lokale designere, gallerier, museer eller minimarkeder på samfunnshuset. I går formiddag var vi på ullmottaket her i Lerwick og  gikk bananas i garnutsalget til Jamieson & Smith. 

Tror dette er så langt jeg rekker å blogge i dag, for ringeklokka ringer om 5 minutter. Skal prøve å titte innom en gang til før vi vender nesa hjemover på tirsdag.

#Shetland