top of page

Strikkemøte med Margaret


Vel hjemme etter en uke på Shetland! Så mange nydelige steder, garn, ull, sauer, strikkegensere, sjal og mennesker. Jeg renner over av inspirasjon og nye inntrykk og er full av takknemlighet til Karin Flatøy fra Sommerakademiet, som har latt oss bli kjent med hennes Shetland. Med henne som reiseleder har vi reist rundt over Shetland, vært gjester hos hennes venner og styrt klar av alle turistfeller. Iløpet av de 20 årene hun har arrangert turer i Vesterled, har hun opparbeidet en enorm bekjentskapskrets som vi har nyt godt av å møte siste uken.Margaret Peterson er en nydelig gammel dame, som vi kom i kontakt med på et besøk i Lerwick. Jeg var blant de heldige som ble invitert hjem til henne for litt privatundervisning. Det er hun som har strikket alle de flotte genserne og hun lærte oss hvordan å strikke rundfelling på Fair Isle-vis. Vi satt som disipler rundt hennes føtter og hun ga seg ikke, før vi litt tunglærte hadde forstått og kunne gjenta til punkt og prikke riktig fremgangsmåte. Hun var en myndig læremester, men med et godt glimt i øyet.Margaret syns ikke vi nordmenn kunne plukke opp masker på en pen måte og lærte oss også hvordan dette skulle gjøres. Etter mye strev fikk vi lov til å stå til eksamen, og resultatet ble slående jevnt og uten antydning til huller. Vi var på besøk i hele tre timer og etterhvert kom det frem at hun hadde holdt kurs i Fair Isle knitting i Japan og vært medforfatter til strikkeboken "Knits from The North Sea". "Du må ikke skrive at jeg var alt for streng mot dere", sa hun når jeg spurte om jeg kunne fortelle om besøket på bloggen min. Jeg bedyret at det hadde vært en stor glede å få lov til å være hennes elev, og at jeg kom til å huske henne i lang tid fremover. Møtet med Margaret var unikt! Og det var flere slike møter med sterke kvinner som hadde pasjon for Fair Isle eller lace knitting.


bottom of page