top of page

Suppe til folket!

Da har hverdagslivet kommet godt i gang, med skole, jobb og trening. Arkitektstudenten har reist tilbake til Trondheim og jeg ser snart bunnen av skittentøykurven etter en deilige ferie på Rodos. Den siste delen av sommeren gikk utrolig raskt og jeg har mange gode ferieminner å se tilbake på med glede når høstregnet setter inn. Noe av det spennende med å reise nye steder er å oppdage nye matretter og smaker. Både på Shetland og Rodos fikk jeg servert måltider jeg bestemte meg for å gjenskape når jeg kom hjem. I går lagde jeg en gresskarsuppe, litt lik den vi fikk servert til lunch på Sumburgh hotell.Butternut squash er en type gresskar jeg aldri har benyttet i matlaging før. Har sett denne morsomme grønnsaken ligge i disken hos min lokale grønnsakshandler, men vært usikker på hvordan den kunne brukes. Etter litt googling på butternut squash soup, ble grønnsaker og urter kjøpt inn og den største suppekjelen funnet frem. Bildet ovenfor viser hvilke ingredienser jeg benyttet. For å være litt mer presis, kommer en liten oppskrift for de som ønsker det.Butternut squash á la Hanne

Du trenger: 2,5 kg butternut squash, 2 rødløk, 4 gulrøtter, 4 stilker stangselleri, 1 ss hvitløkpuré, 1-2 ss chilipuré, frisk salvie og rosmarin, 2 l kyllingkraft, 1 boks creme fraîche , olivenolje og salt og pepper.

Fremgangsmåte: Skrell og ta ut kjernene på gresskarene, skjær i grove biter og ha de i en ildfast form sammen med olivenolje, salt og urter. Bakes i ovnen ved 220º C i 20 min. Skrell og grovhakk de andre grønnsakene, stek de i olje sammen med hvitløk og chili ca 5 min til de er blanke og litt myke. Tilsett kyllingkraften og la det hele koke til gresskarene er ferdige i ovnen. Ha gresskarbitene i suppen. Husk at suppen er varm, så bruk gjerne en hullsleiv for å unngå sprut... La det hele få et oppkok før suppen jevnes med en stavmikser. Til slutt røres inn en boks med creme fraîche og det smakes til med ev mer salt og pepper.

Dette blir en stor porsjon med suppe, men det gjør jo ingenting. Restene kan fryses ned, så har man fiks, ferdig middag en dag man har dårlig tid. Smart ikke sant!?


Ja, og så glemte jeg å nevne at det smaker veldig godt med sprøstekt foccacia ved siden av. Vi drakk vann til maten, siden vi skulle ut å kjøre bil. Men har man anledning til det, vil jeg anbefale et godt glass kaldt øl ved siden av, akkurat slik vi fikk servert til suppen på Sumburgh.


bottom of page