top of page

Gulrotkake med mixed spicesVi ventet besøk i ettermiddag, så da passet det godt å bake gulrotkake. Denne oppskriften har fulgt meg i årevis, og kommer opprinnelig fra søsteren min. Det er godt å ha noen klassikere som man vet at alltid blir vellykket, og dette er nettopp en slik oppskrift. Dersom du vil prøve min gulrotkake finner du link til den gamle bolggen min og kakeinnlegg her.

På min sommerferie på Shetland ble vi oppfordret til å kjøpe med oss et krydder som heter mixed spices. Som det vises av øverste bilde, var det ikke noe fancy merke, men prisen var 75 p, og ikke noe å klage på. Vi ble fortalt at dette krydderet like godt kunne brukes i gryteretter som i krydderkaker. I dag byttet jeg ut kanel med 2 ts mixed spices og det ble skikkelig godt. I tillegg hadde jeg grovhakkede valnøtter og små korinter i kakerøren. Dermed fikk dagens gulrotkake en liten make-over og bakt i randform så den riktig så fin ut, eller hva? Mixed spices er som navnet tilsier en miks av krydderier, hør bare; Kanel, koriander, karve, fennikel, ingefær, muskatnøtt og gurkemeie.


Oppfordring til å kjøpe kakepynt trengte jeg ikke, for det viste jeg fra tidligere at det var smart å ta med seg hjem i kofferten. Gulrotkaken ser unektelig litt mer delikat ut med små gulrøtter til pynt. Hvordan kan det ha seg at 12 små gulrøtter kan koste ca 90 kr i Norge og 1 pund på Shetland?? Vel, det var ikke mange eskene igjen i butikkhyllen etter at fru Haugen hadde vært på besøk...


bottom of page