Bakte rødbeter som middagstilbehørPå oppfordring fra god venninne og trofast leser av bloggen, kommer dagens lille middagstips til å dreie seg om bakte rødbeter. I høst har dette vært servert som tilbehør både til lam, okse og kalkunmiddager hjemme hos oss. I går var det sistnevnte som sto på menyen, da fikk rødbetene stå ekstra lenge i ovnen på lav varme, siden jeg var sjåfør til og fra spilletimer for yngstemann i familien.Pleier å skrelle rødbetene, dele de i fire og ha de i en ildfast form. Deretter strør jeg over flaksalt og har i litt krydder, både rosmarin og timian passer bra. Så blander jeg sammen en god olivenolje, balsamicoeddik og litt hvitløk som helles over betene før det hele går inn i ovnen på 200 °C. Rødbetene trenger ca 45 min i ovnen for å bli myke, men samtidig ha litt tyggemotstand. Når det gjenstår 10 min, tilsetter jeg en neve valnøtter og chevre skåret i skiver. Pærer smaker også godt sammen med rødbeter, men det var vi tomme for i går.Siden det var dansetrening og ennå mer kjøring senere på kvelden, ble det kun vann til maten for min del. Mannen i huset tok både et glass øl og en akevitt og syns det smakte fortreffelig til. Nå om høsten er det fin pris på norsk sellerirot, og det er kjempegodt å lage en mos av det og poteter.I dag har jeg hatt helt fri, startet dagen med å bake scones, før det bar til frisøren for en etterlengtet hårklipp og litt oppfriskning av farge. Så kom mitt lunchbesøk og det ble en koselig prat om Shetland, garn og Fair Isle knitting. Nå er det litt mer enn to uker til Familiens Strikketreff i Nydalen og jeg gleder meg til å vise frem bilder fra sommerens reise og fortelle om øyas verdensberømte strikketradisjoner. Jeg vil også holde en workshop hvor julestrømpen min blir utgangspunkt for å lære bort teknikkene felling med korte rader, en litt annerledes ribbestrikk og til slutt som rosinen i pølsa, vise hvordan kontestrikk/ entrelac kan benyttes som en avsluttende kant. Siden jeg hadde mer garn igjen, fikk jeg plutselig lyst til å strikke en strømpe til og det er greit å friske opp hva jeg tenkte i våres, når denne strømpen først så dagens lys.