top of page

Hvordan finne inspirasjon?

Hvor henter du inspirasjon? "Kommer helt an på hva det dreier seg om", svarer du kanskje. Jeg tror det er vel så viktig å ha evnen til å la seg inspirere, bli begeistret, fascinert, gira, imponert. Med årene lar jeg meg ikke like lett rive med, fornuft og erfaring gjør at jeg muligens tenker meg om en gang før jeg stuper ut i det. Skjønt det er mange ting her i livet det ikke hadde blitt noe av, om man ikke hadde turt å satse og stole på magefølelsen. 

Det er ikke alltid ting blir vellykket, eller slik man så for seg ved første forsøk. Da er det godt å ha mulighet til å gi det hele en sjanse til.

Slik var det med designet jeg holder på med akkurat nå. Garnkvalitet og farger var plukket ut, mønster var tegnet og jeg var godt i gang med å prøvestrikke. Det ble bare ikke slik jeg hadde sett det for meg. Så ser jeg dette Instagrambildet. Blomsterkransen inneholder nesten de samme fargene som jeg har i strikketøyet mitt. Da ser jeg at jeg mangler gult, og at jeg må gjøre noe med fargebalansen. Nå har jeg rukket opp og startet på nytt, og er så mye mer fornøyd med resultatet. 

Under lørdagens Strikketreff i Nydalen holdt jeg et kåseri som handlet om min fantastisk flotte strikketur til Shetland i sommer. Det hører ikke med til hverdagslivet mitt å stå på en scene og snakke til et stort publikum. Men, det var skrekkelig gøy så lenge det varte. Jeg håper publikum fikk "valuta for pengene", at de både ble underholdt, lærte noe nytt, muligens fikk lyst til å reise på strikketur og sist men ikke minst, fikk inspirasjon til nye strikkeprosjekter.


bottom of page