På besøk hos Stavanger Strikk og Drikk


Det var veldig gøy å holde workshop for denne gjengen med flotte damer! Så er siste workshop for denne sesongen ferdig, og det blir en litt stillere periode i tiden frem mot nyttår. Stavanger Strikk og Drikk arrangerte strikkehelg denne helgen, og i skrivende stund nærmer det seg slutten på hele moroa.


Min workshop var allerede fredag kveld, men jeg kom til Stavanger tidlig på ettermiddagen og hadde god tid til å forberede meg. Det er godt å vite at teknikken virker som den skal, og at det er sitteplass til alle som skal delta, før strikkelystne damer kommer tittende inn døra.

De strikkede polvottene som jeg har gitt navnet Frost, byr på muligheten til å undervise i teknikkene som benyttes for å lage disse varme vottene. Selve votten er strikket i PT2-garn. De er foret i form av et lusemønster av ullflor, og begge deler kommer fra Rauma Ullvarefabrikk. I stedet for en tradisjonell vrangbord, er mansjetten gjort med falske fletter. Jeg har laget en materialpakke som kan forhåndsbestilles i ønsket farge, den inneholder garn, ull og mønster. Det gjør at alle som vil, kan gå i gang med å strikke votter etter endt workshop.


Late night knitting, har nå fått ny betydning! Som en avslutning på fredagskvelden, var det mer strikking, vin og bingo! Jeg hadde noe optimistisk, innbilt meg å få ferdig den siste borden på strikketøyet mitt. Men den gang ei. Endte opp med å måtte rekke opp ett par omganger dagen etter. Hrmf- hva hadde jeg innbilt meg...

Lørdag hadde jeg meldt meg på kurs i Basic Brioche med Nancy Marchant. Dette var veldig lærerikt og absolutt en strikketeknikk det hadde vært interessant å lære mer om. Det spørs om det ikke blir en liten bokbestilling de nærmeste dagene.


Nancy er berømt i strikkeverden for sin Brioche strikk, både som designer, forfatter, kurs og foredragsholder. Hun kommer opprinnelig fra USA, men har bodd i Nederland hele sitt voksne liv. Undervisningen foregikk på engelsk, men vi klarte oss bra og fikk til fine prøvelapper.

Aldri strikketreff uten gode muligheter for kjøp av garn og alt annet som hører til! På standen til God som Ull, fikk jeg med meg noen garnnøster med Semilla garn i økologisk ull i vakre farger. Veldig morsomt å møte Christina personlig. Vi har fulgt hverandre på Instagram en god stund, men nå har vi også møttes et kort øyeblikk i det som kalles virkeligheten.

Dersom du har lyst til å vite mer om Stavanger Strikk og Drikk, Nancy Marchant eller God som Ull, klikker du her, her eller her.