top of page

Kake til loppemarked

Jeg vet, jeg vet... Før siste loppemarked skrev jeg så kjekt at her i huset bakte man ikke sjokoladekake til loppa, for det var det så mange andre som var flinke til. Vel i høst blir det sjokoladekake som blir levert fra vår familie, for lenger strakk ikke fantasien til akkurat nå. Men, kaka er god det kan jeg undertegne på, for jeg har tyvsmakt!

Liten oppskrift følger;

Rikkes skolekjøkken oppskrift

Du trenger; 4 egg, 4 kopper melk, 8 kopper mel, 6 kopper sukker, 6 ts bakepulver, 2-3 ts vaniljesukker, 12 ss smeltet smør, 4 ss bakekakao. 

Slik gjør du; Visp sammen egg og melk. Deretter er det bare følge på med resten av ingrediensene, fortsette å vispe til det blir en glatt røre og ha det hele i en bakepapirkledd langpanne. Kaken skal stekes på 175 grader i ca 45 min. La kaken avkjøles på en rist.

Glasur

Du trenger; 100 gr mykt smør, 3 ss kakao, 1 ts vaniljesukker, 400 gr melis, 75 cl sterk kaffe pluss ev noen dråper romessens. 

Slik gjør du; Enkelt å greit, alt kjøres i  en foodprossesor til en luftig krem. Bre sjokoladekremen utover kaken og pynt med det du har for hånden.

Denne kaken egner seg fint til å fryse ned, noe jeg skal gjøre asap. Det var bare en liten prøvesmak som var lov.


bottom of page