top of page

Ullmamelukker og adventskalenderSlik kan det gå når pakker blir borte i posten! Snakk om å bokstavelig talt bli sittende med nesa i postkassa. På fredag, når jeg skulle hente siste garnbestilling fra Rauma Ullvarefabrikk på posten, fikk jeg beskjed om at pakken allerede var levert ut tidligere samme ettermiddag. Heldigvis ble pakken sporet opp og garnet kom vel i hus på mandag. Men, planen om å strikke videre med nytt garn i helgen raknet helt...


Å strikke ullmamelukker var ikke av det som sto på min to do liste, men nå er jeg lykkelig eier av et par hjemmestrikkede sådanne. Leste nylig om mamelukkopprøret, om hvordan en stor garnaktør hadde "stjålet" mønsterideen og gjort den til sin egen. I utgangspunktet er jeg verken fan av opprør eller plagiat, men når jeg plutselig satt der uten garn til å fullføre mine andre påbegynte strikkeprosjekter, lot jeg meg rive med og fant frem strikkepinner og Kaunigarn som jeg hadde liggende på lur.

Det var veldig morsomt å strikke ullmamelukker. Lærte bla en fiffig måte å øke masker på. I det hele var det et godt mønster som var lett å følge. Dersom du vil lese mer om mamelukkopprøret trykker du her. Dersom du også vil strikke deg et par varme ullunderbukser, finner du gratismønster her.

I år har jeg skeiet skikkelig ut og kjøpt adventskalender til meg selv, mer er det ikke å si om den saken, annet enn at 24 luker med nydelig lakris sikkert både kan og bør deles med andre i familien.


bottom of page