top of page

Mer tid på kjøkkenet


Vet ikke hvordan det er med dere, men jeg bruker mer tid på kjøkkenet når det er vinter! Hele sommerhalvåret kan gå uten at jeg har en tanke om å bake julekake eller marsipanstenger. Men, men så blir det tidlig mørkt om kvelden, kjølig i lufta og kanskje litt sne -og vips så er det ingen ting som føles mer naturlig. Belønningen i etterkant er selvfølgelig at både husbonden og yngstedatteren stønner høyt og sier det lukter veldig godt av nybakte godsaker.

Lite tips hvis du bor i Oslo, er å ta en tur innom PALS fabrikkutsalg. Der får man kjøpt ferdiglaget kransekakemasse, uten mange tilsetningsstoffer. Så er det bare å gå i gang med å trille pølser til kransekakestenger. På PALS fikk man også tak i poser av cellofan. Det kommer til å blir mye julebakst som blir pakket inn på denne måten i år. I tillegg til at det ser fancy-pancy ut, blir det praktiske porsjonspakninger til julens små og store selskaper.

Oppskrift på julekake har jeg publisert tidligere, du finner den her. Det gjør seg med små, fine, runde kaker, invester i et par kakeformer eller prøv å steke kakene i hermetikkbokser. Sistnevnte har jeg ikke prøvd selv, men har det fra sikre kilder at det funker som ei kule. Ingenting smaker bedre etter søndagsturen, enn varm kakao og hjemmelaget julekake med geitost!


bottom of page