top of page

Er du glad i suppe?


I hverdagslivet kan en velsmakende suppe være både enkel og god middagsmat! Spesielt på dager hvor jeg skal på trening rett etter middag, passer suppe veldig godt. Det er ikke moro å trene på full mage, men en suppetallerken med en brødskive ved siden av er midt i blinken. Er jeg riktig smart, lager jeg en stor porsjon og fryser ned restene. Kjekt å ha ferdig-middag på lur til dager det er ekstra travelt, eller jeg har glemt bort tiden på syrommet... Har du lyst på oppskrift finner du den litt lenger nede.


Det er så skjønt å se at det våres. Irisen tittet frem to dager etter at sneen hadde forsvunnet bak garasjen. Det er for vått i gresset til å rake, så plenen er fremdeles et sørgelig syn, men gårdsplassen har tradisjonstro blitt kostet og spylt og sykkelen er funnet frem.

Selv om det er mildere i været, er ikke alle dager slik at de roper etter at jeg skal være ute. Da passer jeg på å bruke noen timer på syrommet. Går alt etter planen skal stoffbitene som henger over stolen bli et skjørt og en bluse. Skal starte opp med en gang dette innlegget er publisert.


Men først var det oppskriften da

Potetsuppe

Du trenger; 6 mellomstore poteter, 1 middels søtpotet, 2 små løk, 1 persillerot, 1/4 sellerirot, 2 fedd hvitløk, kyllingbuljong, 3 dl helmelk, 1/2 beger creme fraiche, olje til blanchering, 12 dl vann, salt og pepper.


Slik gjør du; Skrell og grovkutt grønnsakene, blancher løk og hvitløk i en gryte i ca 2 min. Tilsett resten av grønnsakene, buljong og vann, la det småkoke ca 10 min. Mos grønnsakene med en stavmikser til en jevn suppe. Tilsett melk og creme fraiche, la suppen få et lite oppkok og smak ev til med salt og pepper.


Tilbehør som er god vedsiden av er sprøstekt bacon eller spekeskinke, ferskt krydder som timian eller persille og litt god olivenolje. Jeg syns det passer godt med en frisk aromatisk sitronolje.


Velbekomme!


Håpet er at antrekket blir ferdig til lørdag, slik at jeg kan pynte meg når vi skal ut å spise sammen med gode venner. Krysser fingrene for at sømprossesen går smuth og at ikke noe uforutsett dukker opp. Følg med på instagram, skal legge ut bilder underveis!

Ha en fortsatt fin dag!

#middagstips #suppeoppskrift

bottom of page