top of page

Kreerer min egen stil


God fredag til dere alle skjønne lesere! Hva har dere for planer denne helgen?  Blir det en tur i vårværet, drikke noe godt på terrassen, dra  på shopping eller besøke treningsstudioet? Eller er det kanskje hagearbeid og vindusvask som står på programmet? Uansett er det godt med følelsen av helg. 

Jeg håper på litt sol og varme. Planen er å være flink ute i hagen i morgen formiddag, før vi skal ut med gode venner om kvelden. På søndag blir det familie-lunch hos min søster og det skal bli hyggelig å se alle sammen.


Denne mote-våren er full av farger. I butikkene henger det fristende klær i rødt og gult, i tillegg til pasteller og blått. Vi norske damer er visstnok spesielt glade i blått. Har selv sydd kjole og Chanel jakke i gult, som skal vises frem når det blir mer aktuelt å kle seg i sommerlige gevanter. Akkurat nå er sort det store tema på syrommet. Tanken er at dette skal være plagg som kan brukes store deler av året, og mikses og brukes litt om hverandre. Sort er tidløst og blir aldri feil.  

Dette blusemønsteret kommer fra How to do Fashion, samme designer som jeg fortalte om på mandag. Det er fascinerende hvordan noen tøybiter og timer ved symaskinen, kan resultere i en lekker innsvinget feminin bluse. Nanna bor i København og holder også sømkurs hvor man kan lære om mønstertilpasning og samtidig sy et av hennes mange nydelig design. Hvis anledningen byr seg, hadde det vært morsomt å delta på et slikt kurs og kunne møte den kreative, flotte damen. Tror det hadde tatt syferdighetene et par skritt videre. Det er kjempegøy å sy sine egne klær, men mønsterkonstruksjon har jeg ingen kunnskap i. Selvfølgelig skjer det "mønsterhacking" på syrommet , men heldigvis er det mange flotte mønster å kjøpe.

Enkle strikkeplagg derimot designer jeg selv, og noen av oppskriftene mine finnes i håndarbeidshefter og ukebladet Familien. Som det fremgår av min "Project plan" skal blusen få selskap av et skjørt og en lun strikkejakke i lett alpakkaull fra Rauma garn . Til sammen blir dette tre anvendelige plagg som glir rett inn i min sorte garderobe. Å lage en Project plan kan være både morsomt og nyttig. Jeg fant min hos Seamwork og er en del av Collection planner design your warderobe fra Colette, du finner den her.

Nå står lasagne i ovnen, og det er straks fredagsmiddag og Beat for Beat som står på programmet. 


bottom of page