top of page

Blått på programmet!


Dette er begynnelsen på starten i det blå kapittelet av mitt syprosjekt 2018. Regner med at det kommer noen flere deler i løpet av året, men så langt er det sydd buksedress fra How to do Fashion, kjole fra Christine Hayenes, knytebluse fra Republique du Chiffon og skjørt fra Colette patterns. Alle mønster er bestilt på nett og de fleste er kommet i postkassen. Stoff til buksedressen ble innkjøpt i den nærmeste landsbyen til vår ferieleilighet i Tyrkia, bomulljerseyen og blusestoffet kommer fra Stoff og Stil, mens skjørtestoffet er kjøpt på nett fra Dragonfly Fabrics. Bortsett fra at disse plaggene var med på en liten ferie i februar, har de ikke blitt mye brukt ennå. Men, snart kommer varmen og muligheter for å pynte seg i selvgjort garderobe.

Tenk at stoffer til 18 NOK for meteren kan resultere i en så classy buksedress! Jeg syns den er så kul og modellen gjør seg like godt i litt tyngre stoffer. Hadde vært morsomt å lage en variant hvor topp og bukse nødvendigvis ikke var i samme mønster, ser for meg rød bukse med hvit og rødprikkede topp. Det er mange muligheter, bare ikke nok timer i døgnet. Originalt er det en topp med vannfall som hører til buksene, men siden jeg liker V-halsrigning valgte jeg denne modellen. Som skrevet ovenfor er det danske Nanna fra How to do Fashion som står bak dette mønsterdesignet. Det finnes til og med en app hvor du raskt finner informasjon om alle hennes mønster, hvor mye stoff som går med osv. Kjekt å kunne finne frem på telefonen, når man står i butikken og har funnet et lekkert stoff. Noen som husker putene jeg designet i fjor sommer? Tenkte de fikk bli med å pynte opp på dette bildet. Mønster på putene ble publisert i Familiens Strikk, som har vært i handelen siden 12. mars i år.

Myk og behagelig som en nattkjole er denne kjolen, som lett kan bli en hverdagsfavoritt til sommeren. Mønsteret er litt 70-talls inspirert og passer veldig godt til å bli sydd i en bomullsjersey. Her er det kun overlocksømmer som er benyttet, bortsett fra falden nederst som er sydd på vanlig symaskin med spesialnål for jerseystoff. Mønsteret til denne kjolen finner du her. Vesken er også mitt design og ble publisert i Familiens Hekle, som kom ut juni i fjor.

Dersom du vil vite mer om skjørtet og knyteblusen, kan du titte innom på fredag, da vil jeg vise frem de tre variantene jeg har sydd og hvordan de kan brukes om hverandre.

I dag regner det i Oslo, og det er grått og tåkete ute. Men, kommer det sol og varme de nærmeste dagene vil nok løvet sprette snart, det blir et nydelig skue.

Ha en flott mandagsettermiddag, selv skal jeg sy litt før det er tid for middag og vannaerobick.


bottom of page