Tre skjørt våren 2018


Her har du meg akkurat nå! Med en varm kopp te og en nydelig sitronkake, foran PC og skriver dagens blogginnlegg. Skulle selvfølgelig har gjort det i går, siden dette skal handle om skjørt, og burde vært postet under kategorien Fashion Friday. Vel, i går var bestemor opptatt med å kose seg med yngste barnebarn, som hadde halv dag i barnehagen -og på kvelden var jeg på konsert i Jacob kulturkirke.


Nå derimot er jeg helt alene hjemme. Og da passer det jo bra å vise frem tre skjørt, som er sydd av et mønster som heter Selena, fra Colette patterns. Dette mønsteret ble bestilt på nett tidlig i januar sammen med det mellomblå linstoffet, som er brukt til skjørtet med knytebluse. Både mønster og stoff var en avledningsmanøver fra vinter og sne, skjønt det høres vel bedre ut om jeg kaller det en forberedelse til vårsesongen. Skjørtene er knekorte, med gåfold bak og har for i samme stoff som toppene jeg har sydd til. Det betyr ikke at det ikke er lov til å bruke noe annet oventil, men det er morsomt å lage sett som henger sammen, og da syns jeg at slike detaljer fine.


De blå skjørtene har fått samme type skrålomme. Det er greit å ha et sted å gjøre av småting, men mest av alt er det vel en fin detalj - og en liten sømutfordring til undertegnede. Når jeg klippet ut papirmønsterdelene la jeg meg midt mellom to størrelser og valgte den korteste skjørtelengden som var beskrevet. En av fordelene ved å sy sitt eget tøy, er jo nettopp det at man kan lage noe som passer helt perfekt. ( Eller i hvert fall nesten..)

Det er kanskje galt å si at dette skjørtet så langt er en favoritt og mest bruk, til tross for at det er det siste som ble sydd. Men, det er utrolig lettvint å kle på seg et sort skjørt og en pen genser. Dette linstoffet er en 50 % blanding av lin og bomull, og er veldig stødig og godt- både å sy av, og å ha på seg. Da jeg kjøpte det på Sybutikken på Lillestrøm, prøvde jeg å se om stoffet fantes i flere farger, men det var kun i sort. Blusen har jeg så vidt vist frem tidligere, og den har en matchende underdel, men det får bli en annen dag...


Til slutt kommer altså det skjørtet jeg sydde aller først. Så langt kun brukt en formiddag i Syd Tyrkia i februar, men åh hvor jeg gleder meg til å bruke når det blir sommertemperaturer ute. I utgangspunktet er ikke jeg spesielt glad i å kle meg i lyseblått, men denne klare, lyse blåfargen kan jeg godt like. Sammen med knytebluse, blir skjørtet et sporty og friskt antrekk!


Vel kjære venner, det var det for i dag. Nå skal jeg først lage meg nok en kopp te, før det er andre ting på programmet.