Ny trenchcoat

Hei, første fredag i mai! Tenke deg mai... Ah, kan ikke få sagt det mange nok ganger, hvor godt det er med vår!

Med denne årstiden meldte det seg et behov for en ny trenchcoat, og siden jeg har bestemt meg for å sy alle klærne mine selv dette året. Vel, trenger ikke si mer. Da var det bare å ta et søk blant mine yndlingsmønsterdesignere og se om noe av interesse dukket opp. - Og det gjorde det jo. Dette mønsteret heter Roger trench og er fra Republique du Chiffon.


Det var et morsomt sømprosjekt! Mønsterbeskrivelsen er på engelsk og veldig enkel å følge. Nå har jeg sydd flere plagg fra Republique du Chiffon og syns passformen på plaggene deres er veldig bra. Ikke la deg skremme av franske størrelser. Ta målene dine og husk at en fransk str. 40 er en skandinavisk str. 38. Denne frakken er helforet og det gjør den selvfølgelig ekstra forseggjort.

Jeg valgte å sy en rund krave, buede lommer og skjult knapphullstolpe. Men, det følger også med mønster på krage med snipp, rette lommer og beskrivelse på hvordan du lager en synlig knapphullstolpe. Det er det som er den del av moroa, at du kan velge slike detaljer selv og dermed skape din egen look.

Det er selvfølgelig ikke bare mønsterdetaljer som skaper et plagg, det er vel så viktig med valg av stoffer. Her har jeg benyttet et stoff fra Lillestrøm sysenter, litt usikker på om jeg skal kalle det twill eller gabardine. Men, det er ganske stødig med en halvblank, svakt børstet overflate. Foret er et småblomstrede bomullspoplin kjøpt på salg på nett fra Higgs & Higgs. Der er det for øvrig mange søte stoffer, må huske på å ta en titt, for det kommer stadig inn nye varer.


Vel, det sies at selvgjort er velgjort! Har i hvert fall gjort så godt jeg kan, og har allerede begynt å drømme om å lage en ny variant til høsten i ullstoff med fløyelskrage.

Nei, nå må det gjøres innkjøp til helgen, om få strakser suser jeg rundt på min el-sykkel. Ha det så bra så lenge, og nyt vårværet!