Sommeren er her!


Nyt været, sommeren har kommet! På radioen i dag tidlig, skrøt de av sommervær over hele vårt langstrakte land. Selv skal jeg ta med meg kaffekoppen og bunadene våre ut på terrassen, for å legge opp nedtråkkede faller, gå over alle trykknapper og flytte litt på beltespenner

Hele helgen har vært tilbrakt ute med hagearbeid og forberedelser på byggeplassen. Det er bare så deilig å kunne være ute i shorts og T-skirt til langt på kveld. I dag priser jeg sommeren og har på meg en enkel hjemmesydd sommerkjole.


Det marineblå stoffet er bare så lekkert i all sin enkelhet, og bestilt på nett fra Miss Matatabi. Denne nettbutikken har spesialisert seg på japanske stoffer og her er det lett å la seg friste, for utvalget er stort. Selve mønsteret kommer fra Sew house seven og heter The Mississippi avenue. Har kun sydd den blå kjolen fra denne designeren, men hun har også et basic gensermønster, som jeg godt kunne tenke meg.

I år ble blomstene foran inngangsdøren i blånyanser. Hortensia til halv pris var utslagsgivende for denne avgjørelsen. - Og siden de ikke hadde hvite, som jeg egentlig hadde planlagt å plante, så ble det blått. Jeg er ganske fasinert av Claus Dalby og hans fantastiske hage. Han har noen blomsterarrangement utenfor porten til eiendommen sin, som er helt ubeskrivelig vakre. I en langt mer beskjeden stil, har jeg gjort et forsøk på å skape min variant med å dandere sommerblomster i grupper. Claus sier; "Bruk aldri mer enn et planteslag i samme potte, men la til gjengjeld samme plante gå igjen i flere potter". Hos meg falt valget på hortensia, stemor, lavendel og allysum, så får jeg se om jeg utvider med flere potter neste år.