Middag på en to tre


Forrige dagen måtte jeg en snartur innom butikken sånn rett før halv fem. Hadde ikke fått med meg at jeg var tom for villris, og det var ikke noe annet i kjøkkenskuffen, som kunne erstatte risen heller. Det var lang kø i kassene, og foran meg var det to menn som hadde det travelt. De skulle smelle sammen hver sin middagsrett, før det bar videre til skoleavslutning en liten time senere. Det var nok flere enn de som hadde satset på grillmat og som måtte gjøre om på middagsplanene i regnværet. Jeg kunne ikke annet enn å smile og tenke; Been there- done that. Det skal være noen fordeler med å bli eldre, slik som å slippe å haste hjem fra jobb for å fikse mat i siste liten til skoleavslutninger.I disse søte fotballtider, kan det vel hende at noen og en hver tar med seg middagstallerkenen inn i stua for å spise foran tv´n. Da er det også greit med enkel middag, slik som den vi hadde her hjemme i går. Til denne middagsretten passer det ypperlig med øl til drikke. Og er det noe jeg forbinder med fotball så er det øl, har jeg rett? Det var da søsteren min og jeg som satt og snakket om middagsplaner, at min gamle klassiker asiatisk biffsalat, kom opp som mulig alternativ. Rart hvordan noe som ble mye laget en periode går i glemmeboken, for så å plutselig gjenoppstå ved at man sitter og snakker om mulige middagsalternativer. Oppskrift på salaten la jeg ut på min gamle blogg, og du finner link til den her. Kombinasjonen av søtt og sterkt i dressingen er det som setter prikken over i-en, i det som ellers er en enkel salat med glassnudler og roastbiff fra kjøttdisken. Vel verdt å prøve spør du meg!