Barnestrikk


Selv om det er sol og sommer, kan ikke strikkepinnene hvile! Det er på mange måter lettere å ta strikketøyet med seg, enn å holde på med en syprosjekt. Pinner og garn finnes stadig frem, enten vi er en tur på hytta eller hjemme i byen. Akkurat nå holder jeg på med å prøvestrikke en barnegenser med tanke på jul og en kaldere årstid. Inne i hodet mitt har jeg en idé om å designe et sett bestående av to gensermodeller, med tilbehør som lue og skjerf. Jeg strikker som så mange ganger tidligere, av det nydelige garnet Puno Petit fra Rauma garn. Plaggene blir lette og myke og er veldig behagelige å ha på seg.

Denne genseren tror jeg skal passe en småjente på ca tre år. Syns disse fargene var helt bedårende sammen. Selv om det er liten fargeforskjell på den hvite og beige fargen, gjør det lysegrønne og røde at alt blir sånn passe julete. Det er kjennes muligens litt rart å skulle tenkte på jula, nå som vi er i midten av juli. Men, med fargenyanser som like godt kunne være hentet fra en skål med søte jordbær eller en kald jordbærmilkshake, fortsetter jeg optimistisk videre. Begge genserne vil få rundfelling og avsluttende halskant litt lik vrangborden. Den andre modellen ønsker jeg skal få et blomstermønster, og har lenge vært på utkikk etter noe som kan minne om en julerose. Tror jeg har funnet noe som kan fungere bra, og er spent på å sette ideen ut i praksis så snart den første genstern er ferdig. Det går veldig raskt å strikke en barnegenser, så dette er helt klart strikketøy for den litt utålmodige typen. Man ser fort resultater etter noen timers arbeid.


Tror jeg har nevnt det tidligere, men vil anbefale firkantede strikkepinner mot de ordinære runde, til de som ikke har forsøkt det tidligere. Etter å ha heklet en veske, var jeg rimelig stram i skuldrene og sliten i hendene mine. Med de firkantede pinnene får jeg et litt annet grep, som gjør at jeg strikker på en mer avslappet måte. Vel verdt å prøve, hvis du allikevel trenger nye strikkepinner. Å ha godt arbeidsverktøy er viktig - også for oss som holder på med håndarbeid. Det skal jo være forbundet med positivitet og hygge å finne frem strikketøyet, og alt går så mye lettere når man ikke behøver å sitte med skuldrene helt oppi ørene og tviholder på pinnene. Ha det fortsatt strålende i sommervarmen!