Sommerlig og bringebærrødt


Hallo igjen! Har dere blitt helt slått ut av varmen, eller holder dere koken? Jeg bare elsker sol og sommer og nyter godværet vi har hatt, men må innrømme at det var godt med et lite regnskyll i helgen. Den siste uken når det var som varmest midt på dagen, tok jeg noen timer fri og fant veien opp til syrommet. Jeg brukte et par dager på klippe ut mønsterdeler, stryke på vliselin og gjøre alt klart til å starte å sy. Denne gangen forberedte jeg for å sy to bluser og en bukse.

Dette er mønster fra for meg velkjente designere, så jeg brukte ikke mye tid på mønstertilpasning. Både bluse og bukse fra Republique du Chiffon har jeg sydd flere utgaver av i år. Knyteblusen Rønne fra How to do fashion har jeg ikke sydd tidligere, men har laget mange andre av hennes design, så har erfart hvilken størrelse som passer meg best.

Det bringebærrøde stoffet ble bestilt på nett og var veldig usikker på fargen når det ankom i posten. Tenkte at det ville bli vanskelig å finne stoff til overdeler som ville fange opp fargen, uten at det skulle bli for fargesprakende. Det viste seg å ikke være noe problem i det hele tatt. På Stoff og stil fant jeg det jeg var på utkikk etter. Det rutete stoffet var til og med på tilbud. 


På lørdag sydde jeg begge blusene og buksen! Må innrømme at det ble en lang dag, men jeg hadde sagt i fra at den dagen skulle være bare min. Så bortsett fra en tur i matbutikken og lunch med husbonden, satt jeg ved symaskinen hele dagen. Denne gangen gjorde jeg noe jeg ikke har forsøkt tidligere. Jeg sydde ikke et og et plagg ferdig, men holdt på med alle tre på en gang. Sydde først punkt 1 for alle plaggene, så punkt 2 osv. Det var veldig effektivt! For å si det litt enkelt; Som regel starter man med å sy innsnitt, så er det overlock av sidesømmer, krage/lommer og linning, glidelås/ knappestolpe og tilslutt opplegg og belegg for ermer. Alle mønsterbeskrivelsene lå oppslått på kommoden bak strykebrettet, ferdigklippede mønsterdeler lå og ventet på sofaen og sømbysten ble kledd av og på mange ganger i løpet av dagen. Det var rågøy! Hadde bestemt meg for benytte samme trådfarge på alle plaggene, tror ellers jeg hadde blitt smågal av å tre om symaskinen hele tiden.

Kan love at dette er noe jeg kommer til å gjenta, hvis det skulle passe seg slik.